Abdulkadir Çat'tan Recep Konuk'a Hayırlı Olsun Mesajı - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Çat'tan Recep Konuk'a Hayırlı Olsun Mesajı

Abdulkadir Çat\'tan Recep Konuk\'a Hayırlı Olsun Mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a bir kutlama mesajı gönderdi.

23.08.2013 11:25  Güncelleme: 11:28

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, enerji alanındaki yatırımlarına devam eden Konya Şeker' in Sivas Kangal Termik Santrali Satış ve İşletme Devri alması ve kurulması onaylanan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi nedeniyle Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a bir kutlama mesajı gönderdi. Başkan Çat mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Yüz binlerce çiftçiyi temsil eden ve enerji alanındaki yatırımlarına devam eden Konya Şeker'in Sivas Kangal Termik Santrali alması Türkiye'nin en temel yapısal sorunlarından birinin çözümü için önemli bir adımdır. Dünyada gıda ve enerji gibi iki önemli sektörün stratejik öneminin gelecekte daha da artacağı düşünülürse Konya Şeker'in yaptığı yatırımın ülkemiz ve bölgemiz için tarihi öneme sahip olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Konya Şeker'in, Kangal Termik Santrali verimli şekilde işleterek kapasitesini artıracağına ve özelleştirmede başarılı olacağına inancımız sonsuzdur. Yatırımlarıyla ülkemizin yüz akı olan Konya Şeker Türkiye'mizin gururu olmaya devam edecektir."dedi.

Başkan Çat ayrıca hububatın başkenti Konya'da Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği bünyesinde Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulacak olan Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi'nin sadece Konya'ya değil tüm Türkiye'ye değer katacağını belirterek,"Çok önemli bir tarım havzası ve gıdanın alt yapısı olan Konya'dan tüm dünyaya tarım ve gıdadaki tüm alanlarda tarım sektörünün modernleşmesi ve verimli hale gelmesi için çalışacak, teknolojik ve bilimsel anlamda katkıda bulunmak amacıyla kurulacak olan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin sağlıklı gıda ve sağlıklı yaşam konularında araştırma yapılan uluslararası düzeyde önder bir üniversite olacağına inanıyoruz"dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, mesajının son bölümünde Recep Konuk'u tebrik ederek" Ülkemiz ve bölgemizin kalkınması için bugüne kadar sürdürdüğünüz başarılı çalışmalarınızın yeni bir halkası olan ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlayacak olan bu yatırımın Ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Pankobirlik Genel Başkanı olarak Dünya'nın gıda başkenti olmaya talip Konya'nın bu vizyonuna yakışır bir gıda ve tarım ihtisas üniversitesinin Konyamıza ve ülkemize kazandırılması konusundaki çalışmalarınızla başta şahsınıza, Pankobirlik ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetimi ile Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı mütevelli heyetine Seydişehir'li hemşehrilerim adına teşekkürlerimi arz ediyorum"dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdulkadir Çat'tan Recep Konuk'a Hayırlı Olsun Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement