Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

Bangladeş Cemaat i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Kayseri ve Nevşehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

13.12.2013 14:43

Bangladeş'de idam edilen Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için Kayseri ve Nevşehir'de cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kayseri'de cuma namazı sonrasında Hunat Camisi avlusunda toplanan kalabalık grup, "Çözüm İslam birliği", "Alimin ölümü alemin ölümüdür", "Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez", "Yolun yolumuzdur ey şehid" yazılı pankart açtıktan sonra gıyabi cenaze namazı kıldı.

Emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Kabak tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası emekli vaiz Mehmet Göktaş dua etti. Duaya eşlik eden grup, tekbir getirerek, "Avrupa değil İslam birliği" şeklinde slogan attı.

Cenaze namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, grup adına açıklama yaptı.

Kip, Cemaat-i İslami hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla'nın, Bangladeş'in kukla hükümeti tarafından idam edildiğini söyledi. Bu idamın Allah'a, peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslüman nezdinde bir şehadet olduğunu ifade eden Kip, "Bangladeş'in Müslüman kardeş halkı elbette bizim kardeşimizdir. Allah'ın laneti bu hükümetin mensuplarının üzerine olsun" diye konuştu.

Abdülkadir Molla'nın posterini açan grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Nevşehir'de Abdülkadir Molla için Alibey Camisi bahçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası Anadolu Gençlik Derneği Nevşehir Şubesi Başkanı Abdurrahim Doğru, yaptığı açıklamada, Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami'nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu lanetlediklerini söyledi.

İdam edilen Abdülkadir Molla'nın Allah katında şehit olduğuna inandıklarını belirten Doğru, "Bu idam Allah'a, Peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslüman'ın nezdinde şehadettir. Cemaat-i İslami'nin suçu Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suç bütün Müslümanlar için bir onurdur" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement