Abdullah Gül'den 'Yeni Anayasa ve Mısır' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül'den 'Yeni Anayasa ve Mısır' Açıklaması

Abdullah Gül\'den \'Yeni Anayasa ve Mısır\' Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır’ın Türkiye’ye yönelik diplomatik tepkisi ve yeni anayasa yapımında yaşanan sorunlara değindi.

23.11.2013 12:54

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Giresun Valiliğini ziyaret etti. Yeni anayasa yapımında yaşanan sorunlarla ilgili soruyu yanıtlayan Gül, “Doğrusu bir fırsat tabii kaçıyor. Aslında çok gecikilmiş oldu aslında. Geçen mecliste de bu mecliste de bu anayasa yapılabilir. Bütün siyasi partilerin arzusu var. Aslında ben temel konularda siyasi partilerin çok ayrı düştüğü kanaatinde de değilim. Ama maalesef gerçekleşemedi. Artık hayırlısı diyeceğiz” dedi.

MISIR’IN TAVRI

Cumhurbaşkanı Gül’e, Mısır’ın Türkiye’yle diplomatik ilişkilerinin derecesini düşürme kararı alması ve Türk büyükelçiden ülkeyi terk etmesini istemesi de soruldu. Gül, “Bu konuda fazla bir şey söylemek istemem. Olağanüstü bir dönem var. Türkiye ile Mısır arasındaki bu durum geçici konjektürel bir durumdur. Mısır’ın demorkasiye geçmesini temenni ederiz. Türkiye ve Mısır Akdeniz’in iki yakasında bir elmanın iki yarısı gibidir. Güneyde Mısır gibi büyük bir devlet, kuzeyin de Türkiye gibi büyük bir devlet vardır. Tarih boyunca çok önemli ilişkilerimiz olmuştur. Mısır’da olup bitenlerden çok üzüldük. Ümit ediyorum, bu ilişkiler ileride tekrar rayına oturur" diye konuştu.

AHMET BİLGE - BEKİR ÖZTÜRK - MAHİR BAKİ

GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Abdullah Gül'den 'Yeni Anayasa ve Mısır' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement