Adana'da Terör Yandaşları Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Terör Yandaşları Eylem Yaptı

Adana\'da Terör Yandaşları Eylem Yaptı

ÇOK SAYIDA MOLOTOF KOKTEYLİ, HAVAİ FİŞEK VE RAMPASI ELE GEÇİRİLDİ TERÖR YANDAŞLARI EYLEM YAPTI: 15 GÖZALTI Siirt'in Pervari İlçesi'nde çıkan çatışmada, öldürülen teröristler için Adana'da gece geç saatlerde eylem yapan terör yandaşı bir gruptan 15 kişi gözaltına alındı.

08.07.2010 11:47

ÇOK SAYIDA MOLOTOF KOKTEYLİ, HAVAİ FİŞEK VE RAMPASI ELE GEÇİRİLDİ

TERÖR YANDAŞLARI EYLEM YAPTI: 15 GÖZALTI

Siirt'in Pervari İlçesi'nde çıkan çatışmada, öldürülen teröristler için Adana'da gece geç saatlerde eylem yapan terör yandaşı bir gruptan 15 kişi gözaltına alındı. Eylemde kullandıkları çok sayıda molotof kokteyli ve havai fişek rampası ele geçirildi.

Şakirpaşa Mahallesi'nde terör yandaşı bir grubun eylem yapacağı bilgisini alan Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eylemcilerin kaçış noktalarını tutarak mahalleden çıkmalarını engelledi. Polise, molotof kokteyli atan gruba emniyet güçleri müdahalede bulundu. Sayıları 35-40'ı geçmeyen grup ara sokaklara girerek kaçmaya çalıştı. Polis, kaçanlardan 15 kişiyi yakalayarak gözaltına alırken, grubun kaçarken bıraktığı çuvallar içerisindeki çok sayıda molotof kokteyli, havai fişek, havai fişek rampaları, yüzlerinin görünmemesi için kullandıkları kar maskesi ele geçirildi. Olay yerini ziyaret ederek incelemelerde bulunup bilgi alan Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, balkonda oturan mahalle sakinleriyle sohbet etti. Kesmez, " Eylemlere katılan bu gençler, mahalleyi rahatsız ediyor. Bunları inşallah hep beraber önleyeceğiz. Kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Biz devlet olarak güçlüyüz. Ama bir babanın evladına şevkatli yaklaşımı gibi kimsenin burnu kanamadan alıyoruz. Eyleme katılan grubu iki taraftan sıkıştırıp 15 tanesini aldık" dedi.

Grubunu sayısının 35-40'ı geçmediğini, onların yanında meraklı grupların da toplanıp sayılarının 50-100 civarında olduğunu belirten Kesmez, "Devlet olarak bunu engellememiz kolay. Sert tedbirler almamız gerekir. Birkaç kişinin burnu kanayabilir. Kimsenin burnu kanamasın. Sonuçta kenardan seyreden çocuklarda bizim çocuklarımız. Onlarada çok dikkat ediyoruz. Kontrollü operasyon yapıyoruz. 10 binlerin yaşadığı bir mahallede 35-40 kişi eyleme katılıyor. Zaman zaman ne olacak, nereye gidiyoruz ? Bu mahallelerin hepsimi böyle ? veya binlerce kişi mi katılıyor ? diyoruz. Hayır 35-40 kişinin katıldığı bir eylem grupçuğu. Bu akşamda çok güzel bir uygulamayla 15'ini aldık" dedi.

Operasyona katılan bayan çevik kuvvet polisleriyle de sohbet eden Kesmez, "Büyük özveriyle, yerine göre 20-22 saat çalışıyorsunuz. İş olduğunda çalışıp, iş olmadığında da istirahat edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Süleyman CÜZDAN - Sami ÖZMEN/ ADANA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Terör Yandaşları Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement