Adana'daki 'Büyük Saat', 131 Yıldır Zamana Tanıklık Ediyor - Son Dakika
Güncel

Adana'daki 'Büyük Saat', 131 Yıldır Zamana Tanıklık Ediyor

Adana\'daki \'Büyük Saat\', 131 Yıldır Zamana Tanıklık Ediyor

Adana'da Osmanlı Padişahı Sultan 2'nci Abdülhamit zamanında resmi kuruluşların çalışma sürelerini ve ezan vakitlerini göstermesi için yaptırılan Büyük Saat, tam 131 yıldır zamanı gösteriyor.

06.01.2013 12:21

Adana'da Osmanlı Padişahı Sultan 2'nci Abdülhamit zamanında resmi kuruluşların çalışma sürelerini ve ezan vakitlerini göstermesi için yaptırılan Büyük Saat, tam 131 yıldır zamanı gösteriyor. Kentin sembolü haline gelen Büyük Saat, turistlerin de ilgisini çekiyor.

Ünlü şair ve Adana Valisi Ziya Paşa tarafından temelleri 1881'de atılan, ancak 1882'de dönemin Valisi Abidin Paşa zamanında tamamlanarak hizmete giren Büyük Saat, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Ali Münif Caddesi üzerinde bulunuyor. Toplam 32 metre yüksekliği ve 8 metre genişliğiyle hayranlık uyandıran, kesme taştan yapılmış kuledeki saate 110 basamaklı merdiven kullanılarak çıkılıyor. Kenti ziyaret edenlerin hayranlıkla izlediği Büyük Saat'ten, her yarım saatte ve saat başlarında çan sesleri yükseliyor. Kuledeki çalan çanın üzerinde de 'Societe Jntibah Tourhan Djemal & Co Adana Turkei' yazıyor. Temel derinliği 30 metre olan kulenin bakımını Adana Büyükşehir Belediyesi yürütüyor - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'daki 'Büyük Saat', 131 Yıldır Zamana Tanıklık Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement