Afyonkarahisar'da 112 ve UMKE Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da 112 ve UMKE Eğitimleri Devam Ediyor

Afyonkarahisar\'da 112 ve UMKE Eğitimleri Devam Ediyor

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü, personeline yönelik eğitimlere devam ediyor.

27.09.2013 14:21  Güncelleme: 14:20

Türkiye'de ilk olmasıyla öne çıkan eğitimler, belirli periyodlarla farklı konular üzerinden veriliyor ve her personelin aynı eğitimi alması sağlanıyor.

Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici'nin açılış konuşmasıyla başlayan yeni eğitim döneminde, 25 katılımcıdan oluşan 112 personeline ve 16 katılımcıdan oluşan UMKE personeline 2 ayrı salonda aynı anda 23-27 Eylül tarihleri arasında eğitim düzenlenecek.

112 personeli için hedeflenen kalite standartlarının üstüne çıkmayı hedefleyen İl Sağlık Müdürlüğü, personelini bu ay 3 grup olarak eğitimlere aldı. Önümüzdeki aylarda da devam edecek olan eğitimlere Afyonkarahisar 112'nin kendi eğitmenleri dışında başta Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve Kamu Hastaneler Birliğinden de uzman doktor eğitimciler destek veriyor.

Yeni dönemdeki eğitimlerin açılışını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, eğitimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirterek hastalara daha iyi hizmet vermek için bu eğitimlerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Yemenici konuşmasında Afyonkarahisar ilinin kavşak noktada olması nedeniyle özellikle 112 hizmetlerinin en çok ihtiyaç duyulan birim olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti; "Biz Müdürlük olarak her türlü olanağı sizlerin imkânına sunuyoruz. Diğer illere örnek olacak bir eğitim programını gerekli teçhizatlarla, konforlu bir ortamda veriyoruz. Bu eğitimler, okuldaki öğrendiklerimizin yanına artı bir değer katacaklar. Bu bilgileri sahaya çıktığımız zaman da uygulama imkânımız var elbette. Dolayısıyla bütün bunlar bizim daha eğitimli ve bilgili bir personel olmamızı sağlayacak. Burada üniversiteden gelen değerli akademisyen hocalarımız da var ayrıca. Profesör, doçent gibi unvanları olan bu değerli hocalarımızdan birebir eğitim almak da ayrı bir avantajdır.

Biliyorsunuz, 112 istasyonlarımızın çoğu yenileniyor. Her şeyiyle çok güzel binalar olacaklar. Sizlerden ise beklentimiz buralara gözünüz gibi bakmanızdır. Temiz ve bakımlı olarak teslim aldığınız kamu mallarını yine aynı güzellikte sizden sonra geleceklere bırakmanızı rica ediyoruz."

Gönüllülük esasına dayanan UMKE çalışmaları çerçevesinde, Afyonkarahisar UMKE ekibi 112 olan UMKE gönüllüsü sayısını bu eğitimle 128'e çıkarmış oluyor.

Bu etabı bir hafta sürecek olan eğitimlere, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim KARADAĞ, Dr. Deniz FIRAT ve Asım EREN de zaman zaman katılarak personelin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da 112 ve UMKE Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement