AGD İskenderun Ahde Vefa Gecesi - Son Dakika
Güncel

AGD İskenderun Ahde Vefa Gecesi

AGD İskenderun Ahde Vefa Gecesi

Çalışkan: ''Erbakan tarihte zincirin kopan halkasının bağlanmasıdır.''

28.02.2012 16:34

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun temsilciliği, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün birinci yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.

Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuar salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin ve Saadet Partisi Genel Kurul Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan katıldı.

Çeşitli siyasi parti ve çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirilen konferansta Türkiye Cumhuriyeti'nin 54. Hükümeti'nin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatından kesitler sunuldu.

Araştırmacı Yazar Nurettin Şirin, "Dünya lideri olan ve her zaman mücahit olarak hafızalarda kalan, Türkiye'de ağır sanayi hamlesi başlatan Necmettin Erbakan, hocaların hocası bir liderdi. Her zaman İslam devletlerini bir araya getirmeyi hedefleyen, İsrail ve Kudüs'te yaşanan olaylara seyirci kalmayan, Kudüs davasını kendi davası gibi gören bir liderdi. Türk gençliğine de çok önem veren eşsiz bir insandı" dedi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan ise "Erbakan tarihte zincirin kopan halkasını bağlamış insandır. İslam âlemi büyük liderini kaybetmiştir. O öldü ama izinde giden binlerce imanlı gençlik bıraktı. Erbakan devlet dairesinin önünden geçmeye korkan insanlara kalk yönet demiş ve Anadolu'nun dindar insanının söz sahibi olmasını sağlamıştır. Bugün kamuda hademeden öte görevi olan koltuk sahibi herkes Erbakan'a vefa borçludur. Öyle olmasaydı bugün tepede bulunan insanlar bankacı olmaya devam edecekti, birinci ligde futbol oynamaya devam ediyor olacaktı. Literatürümüzden çıkardığımız pek çok kavramı gündemimize soktu. Onu anmanın yolu hayatını konuşmak değil; savunduğu davasına sahip çıkmaktır dedi.

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Başkanı Serkan Bulut da, "Bu gün imanlı gençlik yetiştiyse, bunu Türkiye'nin gıpta ile baktığı merhum lider Necmettin Erbakan hocaya borçludur. Bizlere düşen görev, bu yolda ülkemize, milletimize sahip çıkmaktır diye konuştu.

Programın sonunda Erbakan için okunan Hatimlerin, Kur'an-ı Kerimlerin duası yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement