Ahmet Bayer, Aslı Baş Davası ile İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Bayer, Aslı Baş Davası ile İlgili Açıklama Yaptı

Ahmet Bayer, Aslı Baş Davası ile İlgili Açıklama Yaptı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2003 Miss Model of The World Kraliçesi Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili açıklama yapan iş adamı Dr.

17.11.2012 17:14

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2003 Miss Model of The World Kraliçesi Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili açıklama yapan iş adamı Dr. Ahmet Bayer, davayla ilgili gerçeklerin çarpıtıldığını ve yargının basın aracılığı ile etkilenmek istendiğini iddia ederek, "Vicdanımızın rahatlığının vermiş olduğu sükunetle, sayın yargının vereceği kararı, sabır içerisinde beklemeye devam ediyoruz" dedi.

Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili yazılı ve görsel basında yer alan haberler için "Basına verilen bilgilerde bilirkişi raporundan kısmi alıntılar yapılarak gerçekler çarpıtılmakta, basın, yüce yargı ve kamuoyu etkilenmeye çalışılmaktadır" diyen Bayer, "Haberlerde bahsi geçen Ulusal Kriminal Büro Ltd. Şti.'nin bilirkişi raporu, 30 Ekim 2012 tarihinde Sayın Savcılık makamına teslim edilmiş olmasına rağmen hiç bir şekilde basına yansıtılmamıştır. Ancak bundan 10 gün sonra küçük oğlum Volkan Bayer, sayın mahkeme tarafından serbest bırakılır bırakılmaz, hiçbir delile dayanmayan ispatlanmamış iddialarla linç kampanyası başlatılmıştır. Böylelikle süreç uzatılmak, yargı basın aracılığı ile yönlendirilmek ve yargısız infaz yapılmak istenmektedir. Konu ile ilgili henüz dava açılmamış hatta savcılık makamı iddianamesini dahi hazırlamamışken; aile olarak, böyle bir komplo ile yargıyı etkilemeye ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalışan bir zihniyetin veya oyunun parçası olmayacağız. Bilirkişi raporlarında yapılmış olan vahim hataların ne olduğunu ortaya çıkarmak ve neyin gerçek neyin gerçek olmadığına karar vermek yüce yargının görevidir. Yargının bunu en doğru ve en iyi şekilde yapacağına olan güvenimiz sonsuzdur. Vicdanımızın rahatlığının vermiş olduğu sükünetle, sayın yargının vereceği kararı, sabır içerisinde beklemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

"MÜVEKKİLLERİM YÜCE TÜRK ADALETİNE GÜVENMEKTE"

Konuyla ilgili Bayer Ailesi'nin avukatı Mustafa Apaydın da açıklama yaptı. Müvekkilleri Ahmet Derya Bayer, Volkan Bayer ve Hakan Sadi Bayer'in suçlu olup olmadıklarına adli makamların karar vereceğini ifade eden Av. Mustafa Apaydın, "Müvekkillerim de Yüce Türk adaletine güvenmektedirler. Ancak bu arada, soruşturma ve yargılama sonuçlanıncaya kadar da, herkes ve her kurumdan 'masumiyet karinesi, lekelenmeme hakkı ve adil yargılanma haklarına' saygı gösterilmesini beklemektedirler. Sayın mahkemenin karar vermesi gereken konuları burada irdelemeyeceğim, ancak kamuoyuna ve basına özenle yansıtılmamış önemli tek bir konuya değineceğim. Günlerdir basında bahsi geçen Ulusal Kriminal Büro Ltd. Şti.'nin bilirkişi raporunda aşağıdaki çok önemli tespitler yapılmış fakat her nedense basına yansıtılmamıştır. Ulusal kriminal Rapor sayfa 90.

Sonuç madde 2. Volkan Bayer fiilen bu olayın tamamen dışındadırlar ve aktif suç unsuru görülmemektedir. Ulusal kriminal Rapor sayfa 90. sonuç madde 3 çok kuvvetle muhtemel Ahmet Bayer bu işte aktif suçlu olarak algılanmamakta… Ulusal kriminal Rapor sayfa 59. Hakan Bayer'e direkt suç tevcih etme gibi bir durum da söz konusu olamaz... Bunun dışında medyaya servis edilmiş asılsız veya ispatlanmamış iddialar ve gerçekler yargı tarafından ortaya çıkarılacaktır" ifadelerine yer verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahmet Bayer, Aslı Baş Davası ile İlgili Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement