AK Parti İl Başkan Yardımcısı İçin Şırnak Tek Yürek Oldu - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Başkan Yardımcısı İçin Şırnak Tek Yürek Oldu

AK Parti İl Başkan Yardımcısı İçin Şırnak Tek Yürek Oldu

Şırnak'ta, 2 gün önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç için Şırnak'ta esnaf kepenk kapattı.

18.05.2012 18:19

Şırnak'ta, 2 gün önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç için Şırnak'ta esnaf kepenk kapattı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluş temsilcileri de bir açıklamayla cinayeti kınayarak fail ve faillerin bir an önce yakalanmasını istedi. Ortak açıklamaya AK Parti, CHP, MHP ve BDP yöneticileri de katıldı.

Şırnaklılar, iki gün önce evinin önünde saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç için bugün Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Esnafın da kepenklerini kapatarak destek verdiği cinayeti kınama eylemine binlerce kişi kataldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, AK Parti İl Başkanı Rizgin Birlik, CHP İl Başkanı Çınar Ökten, MHP İl Başkanı Hakim Zeyrek, BDP Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Ali Ayan ve öldürülen Kılınç'ın üç oğlununda katıldığı eylemde, yakalarına Ali Kılınç'ın fotoğraflarını asan Şırnaklılar, 'Sana sıkılan kurşun Şırnak halkına sıkılan kurşundur', 'Katiller bulunsun', 'Sen vurulmadın Şırnak halkı vuruldu', 'Mazlumun dostu Hacı Ali', 'Sahipsiz değilsin Şırnak halkı' yazılı pankartlar taşıdı.

Şırnak halkı, Sivil Düşünce Platformu ve siyasi partiler adına açıklamayı Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş yaptı. Geliş, iki gün önce Şırnak'ta menfur bir saldırı sonucu herkesin sevgi, saygı ve güven duyduğu arkadaşları olan Ali Kılınç'ı kaybettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu saldırı, Şırnak halkıyla beraber tüm insanlığa ve huzura yapılmış alçakça bir saldırıdır. Tüm Şırnak halkı bu acı ve endişeyi yüreğinde hisetmektedir. Bu acımızı hiçbir şey hafifletemez. Ancak, bu olay karşısında sessiz kalmamız bu ve benzeri saldırılara davetiye çıkarmaktır. Bizler yaşam hakkının kutsallığına inanmaktayız, bu kutsal hakkın başkaları tarafından ortadan kaldırılmasına kesinlikle karşıyız. Bu alçakça saldırının sebebi ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, lanetliyoruz. Şırnak halkı olarak bu ve benzeri saldırıların karşısında durduğumuzu herkese göstermeliyiz. Adli makamların hızlı bir şekilde çalışıp failleri hukukun önüne çıkarmasını bekliyoruz."

"BABAM BAŞBAKAN'A HAYRANDI, MEZARINDA BİR FATİHA OKUMASINI İSTİYORUM"

Basın açıklamasının ardından Şırnaklılar 2 dakikalık oturma eylemi yaparken, Ali Kılınç'ın oğulları Muhammet Yasin, Doğan Barış ve Kadir Kılınç gözyaşlarını tutmadıkları görüldü. Muhammet Yasin Kılınç, babasını öldüren ve öldürten şahısları Allah'a havale ettiğini belirterek, "Allah onları affetsin. Sayın Başbakanımıza bir ricam olacak. Sayın başbakanım rahmetli babam size aşıktı ve size bağlıydı. Sizden tek isteğim, babamın mezarı başında bir fatihayı şerife okumanız. Babamın bana verdiği babalık hakkını, dostluğu, sevgiyi bilemedim. O bana yaklaştıkça ben ondan uzaklaşıyordum. Çok pişmanım babamın değerini bilmedim. Bundan sonra aileme layık olmaya ve babamın yürüdüğü yolda yürümeye devam edeceğime yemin ederim" dedi. Ali Kılınç'ın diğer oğlu Doğan Barış Tlınç ise babası için yazdığı bir şiiri okudu. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Başkan Yardımcısı İçin Şırnak Tek Yürek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement