Ak Partili Satır: Hepimizin Beklediği Ortam Bu - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Satır: Hepimizin Beklediği Ortam Bu

Ak Partili Satır: Hepimizin Beklediği Ortam Bu

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Türkiye'de kadın ve kıyafeti üzerinden siyaset yapılmasının karşısında olduklarını ifade ederek, "Hepimizin beklediği ortam bu."

31.10.2013 16:04

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Türkiye'de kadın ve kıyafeti üzerinden siyaset yapılmasının karşısında olduklarını ifade ederek, "Hepimizin beklediği ortam bu. Bu arkadaşlarımızın burada olması hukuk, insan hakları ve laiklik gereğidir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda açılan Usul Tartışması'nda partisinin görüşlerini açıklayan Satır, kadınların siyasette kalıcı olmaları için birlik ve destek isteyerek şöyle konuştu:

"Hepimizin beklediği ortam bu. İnsanlarına saygılı bir ortam yaratmak. Kendi istek ve iradeleriyle haç dönüşü başlarını kapatan arkadaşlarımız aramızda, hoşgeldiniz diyorum. Türkiye de kadın üzerinden siyaset yapılması, kadının kıyafeti üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Bu arkadaşlarımızın burada olması hukuk, insan hakları ve laiklik gereğidir. İçtüzük de bunun önünde bir engel yoktur.

Burada önemli olan kadın temsil oranının artmasıdır. Türkiye'de yüzde 25 kadının başı kapalıdır. inşallah bundan sonra hepsi başka alanlarda da görev alacaklar. Kadınlar bugüne kadar hep teferruat kaldılar. Özne olmadılar. İnşallah bugünden itibaren kadın üzerinden siyaset yapılmasının önü kapanacaktır. Kadınların siyasette kalıcı olması, birbirimizi hangi görüşte olursa destek vermekle olacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Satır: Hepimizin Beklediği Ortam Bu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement