Akdeniz'de Karatecilerimizden de İki Madalya Geldi - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'de Karatecilerimizden de İki Madalya Geldi

Akdeniz\'de Karatecilerimizden de İki Madalya Geldi

Akdeniz oyunlarında rekor üstüne rekor kıran Büyükşehir belediye Kağıtspor'lu sporcuların başarısına bir yenisi daha eklendi.

29.06.2013 11:44

İki karatecide bir altın bir gümüş madalya kazandı.Büyükşehir Toplamda ise 11 Madalya ile oyunları tamamladı

Akdeniz oyunlarında bu yıl Halter, Boks, Karate ve Judo olmak üzere dört branşta oniki sporcu ile katılarak rekor kıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtpor'lu sporcular, bu başarısını da madalyalarla taçlandırdı. Halterde Aylin Daşdelen iki altın, Sibel Şimşek bir altın, bir gümüş, Judo'da Hasan Vanlıoğlu bir altın, Bahar Büker bir bronz, Ayşe Saadet Arca bir bronz, Boks'ta Mehmet Topçakam bir bronz, Fatih Keleş bir gümüş ve son olarak karate'de Tuba Yenen bir altın, Bahar Erşeker ise bir gümüş madalya kazandı.

BÜYÜKŞEHİR'Lİ İKİ KARATECİ YER ALDI

Son olarak sahneye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kğıtspor'lu karateciler kapanışı muhteşem yaptı. Judo, Halter ve Boks'ta gelen başarıların ardından Karatecilerde bu başarıyı sürdürdü. Mersin Edip Buran spor salonunda yapılan Akdeniz Oyunları Karate şampiyonasına 24 ülkeden 250 civarında karateci katıldı. Beş bayan sporcudan oluşan milli takımda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'lu Tuba Yenen ve Bahar Erşeker yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ında takip ettiği müsabakaları çok sayıda ellerinde Türk bayrağı bulunan taraftarlarda izledi.

GÜÇLÜ RAKİPLERİ GEÇTİLER

Şampiyona da 61 kiloda Bahar Erşeker Libya'lı, İtalyan, ve Sırbistan'lı rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde Mısırlı rakibine yenilen Bahar Erşeker ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 55 Kiloda Tuba Yenen ise Libya'lı, İsponyol ve Fransız rakibini yenerek şampiyon oldu. Altın madalya kazanan Tuba Yenen Türk bayrağı ile tribünleri selamlarken göz yaşlarını ise hakim olamadı.

11 MADALYA İLE OYUNARI BİTİRDİ

Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Karşılaşma sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu iki karateciyi de arayarak başarılarından dolayı tebrik etti. Bu sonuçlarla Akdeniz Oyunlarına noktayı koyan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor büyük bir başarı daha elde etmiş oldu. 5 Altın, 3 Gümüş, 3 Bronz olmak üzere toplamda 11 Madalya kazanarak Londra Olimpiyatlarının ardından başarısını sürdüren Büyükşehir'li ay yıldızlı milliler Türkiye ve Dünya'ya bir kez daha adını yazdırmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akdeniz'de Karatecilerimizden de İki Madalya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement