Akdeniz Üniversitesi Yaz Şenliklerine Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi Yaz Şenliklerine Hazırlanıyor

Akdeniz Üniversitesi Yaz Şenliklerine Hazırlanıyor

Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği'nin bu yılki teması 'çiçek ve çocuk' olarak belirlendi.

09.05.2014 13:48

Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği'nin bu yılki teması 'çiçek ve çocuk' olarak belirlendi. Gençlik Şenliği'ne 19 ülkeden katılımın olacağı bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) 17'nci Gençlik Festivali hazırlıklarını tamamladı. 12- 16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak şenliğe bu yıl 19 ülkeden katılımın olmasının beklendiği belirtildi. AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda şenlik programı hakkında açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, şenliğin çocuk ve gençlerle bir araya gelmek için güzel bir fırsat olduğunu kaydetti. Şenliğin bu yıl temasının EXPO 2016'nın teması "çiçek ve çocuk" olarak belirlendiğini belirten Rektör Kurtcephe, şöyle konuştu:

"Akdeniz Üniversitesi bu yıl gençlik şenliğinin 17'ncisini düzenleyecek. Şenlikte biz, bizimle olmak isteyen tüm gençlerle bir araya geleceğiz. Bu yıl temamız, oy birliğiyle kabul edilen 'çocuk ve çiçek' oldu. EXPO 2016 temasının insanlık için çok önemli olduğunu düşünerek buna karar verdik. EXPO 2016'nın sevdasını tüm insanlara yaymak için bize önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Biz bu şehrin üniversiteyiz. Bu organizasyonun bize yakışır şekilde üstesinden geleceğiz. EXPO'yu çok önemsiyoruz. Gençler bizim vazifemizi devam ettirecek."

EXPO 2016 Genel Sekreteri Selami Gülay, EXPO olarak amaçlarının daha yeşil bir dünya oluşturmak olduğunu söyledi. Gençlik festivallerine önem verdiklerini ifade eden Gülay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim amacımız gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmaktır. Bu türden gençlik organizasyonları bizim için çok önemli. Yabancı öğrencilerde burada bulunuyor. Bu da bizim çalışmalarımızın anlatılması için güzel bir fırsat olacaktır."

Konser programı içerisinde 5 tiyatro oyunu, 3 sergi, 26 konser, 23 dans gösterisi ve şiir dinletilerinin yer alacağı bildirildi. Şenlik, 12 Mayıs Pazartesi günü atölye çalışmalarının sergilenmesiyle başlayacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi Yaz Şenliklerine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement