Akif Can'ın Ailesi Özel Ekip İstiyor - Son Dakika
Güncel

Akif Can'ın Ailesi Özel Ekip İstiyor

Akif Can\'ın Ailesi Özel Ekip İstiyor

Adana'da 11 Temmuz 2009 tarihinde maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Akif Can Yıldız'ın annesi Sabiha Yıldız, çocuğunun katilinin bulunması için özel ekip istedi.

05.09.2012 10:05  Güncelleme: 10:53

İzmir'de parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını kaybeden çocuğun katilinin bulunması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün özel ekip kurmasının ardından Adana'da 11 Temmuz 2009'da maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Akif Can Yıldız'ın annesi Sabiha Yıldız, çocuğunun katilinin bulunması için de özel ekip istedi.

Ramazan Bayramı'nı Gaziantep'te kana bulayan teröristleri kısa sürede tespit eden özel ekip, İzmir'in Karabağlar ilçesinde 28 Ağustos Salı günü ailesiyle parka gittiği sırada nereden geldiği belli olmayan maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katilinin bulunması için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'de görevlendirildi. Ekip İzmir'e giderek çalışmalara başlarken, Adana'da 11 Temmuz 2009'da merkez Çukurova ilçesi Adnan Menderes Bulvarı Seyhan Baraj Gölü kıyısında ailesiyle birlikte piknik yaparken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Akif Can Yıldız'ın ailesi de çocuklarının katilinin bulunması için özel ekip istedi. Anne Sabiha Yıldız, İzmir'de Umut'un maganda kurşunuyla hayatını kaybetmesiyle yaralarının yeniden kanadığını belirterek, "Çocuğumun ölümünün üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Umut'un ölmesiyle aynı acıyı yeniden yaşadım. O acının ne demek olduğunu bildiğim için aileyi çok iyi anlıyorum. Aileye başsağlığı diliyorum, inşallah katili bir an önce bulunur. Benim oğlumun katili Adana Emniyeti'nin gayretli çalışmalarına rağmen bir türlü bulunamadı. Polis çok çalıştı ancak bir türlü bulamadı" dedi.

"BİZ DE ÖZEL EKİP İSTİYORUZ"

Anne Yıldız, Kayseri'de Ramazan Bayramı'nda kaybolan ve daha sonra ölü olarak bulunan çocukların katilinin özel ekip sayesinde bulunduğuna dikkat çekerek, "Umut'un katilinin bulunması için de özel ekip oluşturuldu. Ancak benim oğlumun katili aradan 4 yıl geçmesine rağmen bir türlü bulanamadı. Benim oğlumun katilini bulmak için Emniyet Genel Müdürlüğü özel ekip oluşturmadı. Ben de oğlumun katilinin bulunması için özel ekip istiyorum. Benim tek isteğim bundan sonra oğlumun katilinin bulunup cezasının verilmesidir. O zaman belki biraz olsun içimizdeki acı sönecek" diye konuştu.

Maganda kurşununun en çok kendilerini yaraladığını ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

"Biz millet olarak maçtan sonra, düğünde, asker uğurlarken silah sıkıyoruz. Üzüldüğümüzde de, sevindiğimizde de havaya ateş açıyoruz. Ancak bu ateş açma sonunda bir sürü insan hayatını kaybediyor. Ben oğlumun ölümünden sonra akşamları dışarı çıkmıyorum. Düğün olduğunda balkona ya da dama çıkmıyorum. Maçlardan sonra kesinlikle dışarı bile bakmıyorum. Pikniğe iki kez gittim ama duramayarak geri geldim. Ne olur artık havaya ateş açmayalım." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akif Can'ın Ailesi Özel Ekip İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement