Alaçatı'da Surf Rüzgarı Esecek - Son Dakika
Güncel

Alaçatı'da Surf Rüzgarı Esecek

Alaçatı\'da Surf Rüzgarı Esecek

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf Soun Festivali, 27 Ağustos'ta Alaçatı'da başlıyor.

15.08.2012 17:41

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf Soun Festivali, 27 Ağustos'ta Alaçatı'da başlıyor. Dünyanın en hızlı windsurfçüleri 27 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf Sound Festivali'nde Çeşme Alaçatı'da bir araya geliyor. Dünyanın en hızlı windsurfçüleri bu yıl, 6. kez Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda yarışacaklar.

6 yıldır Pegasus Airlines sponsorluğunda düzenlenen PWA Windsurf Dünya Kupası ve Surf Sound Festivali'nin tanıtım toplantısı SupperClub Alaçatı'da düzenlendi.

Türkiye Yelken Federasyonu As Başkanı Neylan Günay, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar ile 2012 PWA dünya sıralamasında 3. sırada yer alan Lena Aylin Erdil, 2012 IFCA Dünya Şampiyonası 3'ncüsü

Çağla Kubat, 2012 IFCA Avrupa Şampiyonası 3.'sü Bora Kozanoğlu ve ülkemizi 3 kez Olimpiyatlarda temsil eden Pegasus Windsurf Ligi Şampiyonu Ertuğrul İçingir'in katılımlarıyla Winsurf sporunun önemi ve Çeşme'ye kattıkları vurgulandı.

Şampiyonaya 6 yıldır kesintisiz sponsor olarak destek veren rüzgarın çocuklarının ve Alaçatı'nın en büyük destekçisi Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, "Türkiye'de havacılığı değiştirdiğimiz gibi; spor başta olmak üzere birçok alanda değişimi başlatmak Pegasus Kültürü'nün değişmez bir parçasıdır. 6 yıl önce Türkiye Yelken Federasyonu, Alaçatı Belediyesi ve bu konuda deneyimli Sportworks önderliğinde şampiyona sponsoru olarak çıktığımız yolda bu sene de rüzgarı arkamıza alarak, Alaçatı'da düzenlenecek Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'na 6. kez ev sahipliği yapıyoruz" dedi.

Milli windsurfçülerimiz, Bora Kozanoğlu, Ertuğrul İçingir, Lena Aylin Erdil, Çağla Kubat, Dilara Uralp gibi isimler de 55.000 €'luk ödül için mücadele edecek.

Milli windsurfçü Çağla Kubat, 6. kez katıldıklarını belirterek şunları söyledi: "Her sene Alaçatı daha çok tanıyor.Her sene daha çok sporcu geliyor.Kota koymak zorunda bile kalınıyor sporcu fazlalığından. Artık sporculara yer bile kalmıyor. Çok fazla sporcu var. İyi şansımız olduğunu düşünüyorum. Podyumda ilk üçe girmemiz bekleniyor.Elimizden geleni yapacağız"

İki ay önce Resmi Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya sahibi olduğunu ifade eden Bora Kozanoğlu,Alaçatı'da da kendini göstermek istediğini dile getirdi. Kozanoğlu, Alaçatı'nın rüzgarının meşhur olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok güzel bir organizasyon olacak. Dünyanın dört yanından bütün sporcular buraya gelecekler. Alaçatı, surfte dünyanın üç yeri arasında yer alıyor. Burası güvenli bir parkur. Heryer kum.Açılsanız bile yürüyerek geri dönebiliyorsunuz. Dünyanın surf yapılabilen en güzel yerlerinden biri"

Milli sporcu Ertuğrul İçingir,ev sahibi olmanın sorumluluklarını artırdığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Beklentiler yüksek,başarı beklentisi ev sahipliğinden yüksek. Kendi evimizde olduğumuz için destek fazla ezberlediğimiz bir parkur. Tecrübeli sporcularız. Avantajı lehimizde kullanmak istiyoruz."

Alaçatı Surf Merkezi'nde 27 Ağustos Pazartesi günü kayıt işlemleri

başlayacak.

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda  yarışlar hafta boyunca devam edecek ve  1 Eylül Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek.

Pegasus Airlines PWA Alaçatı yarışlarına dünyanın en iyi Slalom Windsurfçüleri'nden 41 kez dünya şampiyonu Björn Dunkerbeck, beş kez üst üste Dünya Şampiyonluğu ünvanına sahip Antoine Albeau, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Julien Quentel, Micah Buzianis, kadınlar kategorisinde Karin Jaggi, Valerie Arrighetti gibi 30 ülkeden 64 erkek, 24 kadın toplam 88 sporcu katılacak.

19 Nisan'da İtalya'da başlayan erkeklerde 7 ayak'lı Dünya Kupası'nın

5. ayağı Alaçatı'da gerçekleşirken, 4 ayaklı kadın yarışlarının Dünya Şampiyonları Alaçatı yarışlarından sonra Vietnam'da belirlenecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alaçatı'da Surf Rüzgarı Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement