Aladağ'da Spor Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Aladağ'da Spor Etkinlikleri

Aladağ\'da Spor Etkinlikleri

Konya'nın Derbent ilçesinde yapımı tamamlanan Süleyman Göleti'nin açılışı gerçekleştirilirken, Konya'nın kayak merkezi olmaya hazırlanan Aladağ ve yamaçlarında düzenlenen sportif etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu.

28.10.2013 14:45

Konya'nın Derbent ilçesinde yapımı tamamlanan Süleyman Göleti'nin açılışı gerçekleştirilirken, Konya'nın kayak merkezi olmaya hazırlanan Aladağ ve yamaçlarında düzenlenen sportif etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikler kapsamında Aladağ'da yamaç paraşütü, off-road, dağ bisikleti yarışları, dağ tırmanışı gibi aktiviteler gerçekleştirildi.

Aladağ Göl Parkı'nda düzenlenen gölet açılış törenine Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Abdussettar Yarar, ve Osman Günaydın, İl Özel İdaresi Altyapı ve Ulaşım Daire Başkanı Ramazan Şevik, İl Özel İdaresi Kararlar Daire Başkanı Hüseyin Eşgin, Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Rafet Furunkoyak, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, Konya merkez, Beyşehir ve Akşehir ilçelerinden gelen off-road, dağcılık ve spor kulüplerinden yöneticiler ve sporcular ile vatandaşlar katıldı. Mehteran gösterileri ile başlayan törende kürsüye gelen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı konuşmada, Konya İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen Süleyman Göleti'nin yapımından itibaren 2 yıla yakın çok kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girdiğini ve bölge ekonomisine, coğrafyasına ve güzelliğine çok büyük katkılar sağladığını söyledi. İl Özel İdaresi'nin Konya'nın her tarafında olduğu gibi Derbent'te de çok büyük hizmetler ortaya koyduğunu anlatan Acar, "Süleyman Göleti ile birlikte bölgede 4 gölet hizmet veriyor. Bunun sayısını önümüzdeki dönemde 8'e çıkarmayı hedefliyoruz. Mevcut 4 gölet ilçedeki tarım alanlarının ancak yüzde 25'ini sulayabiliyor. Bu bile Derbent ekonomisine ciddi anlamda katma değer kazandırıyor. Yeni göletlerin devreye girmesiyle bölgede tarım alanlarının yarısı sulanabilir hale getirilebilecek" dedi.

Konya'nın kayak merkezi olmaya hazırlanan Aladağ Kış Turizm Merkezi konusundaki son gelişmelere de değinen Acar, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de meclis kararıyla bu çalışmalar içerisine girdiğini, şu anda bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi ile ilgili dosyanın hazırlanmakta olduğunu belirterek, "Bu ay içerisinde Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesi ilan edilmesi için dosyamız Ankara'ya Valiliğimiz kanalıyla gidecek. İnşallah turizm bölgesi ilan edildikten sonra da yatırımcılar buraya büyük bir istek ve arzuyla yatırım için harekete geçmiş olacaktır" şeklinde konuştu.

Derbent Kaymakamı Arif Oltulu da, hizmete açılan Süleyman Göleti ile birlikte bölgenin topraklarına çok önemli değerler katıldığını söyledi. Oltulu, halen Süleyman Mahallesi çevresinde kuru tarım yapıldığını ve genelde buğday üretimi gerçekleştirildiğini, yeni göletin devreye girmesiyle birlikte bu bölgede katma değeri yüksek çeşitliliği fazla olan ürünlere doğru yönelmenin başladığını söyledi.

Oltulu, su ile toprağın buluştuğu yerde medeniyetin oluştuğunu bilen bir millet olunduğunu belirterek, "Eğer su, insanlığın ayağına geliyorsa, insanlığın yaşam ayağına getirilebiliyorsa orada medeniyet vardır" dedi.

Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdussettar Yarar da konuşmasında, Konya'da İl Özel İdaresi'nin 31 ilçede 584 köye hizmet götürmekle yükümlü kılındığını hatırlatarak kurumun Derbent'te yaptığı diğer yatırımlarla ilgili rakamsal bilgiler de verirken, açılışı yapılan Süleyman Göleti'nin 2012 yılında tamamlandığını, 500 bin metreküp suyun tutulup çiftçilerin hizmetine sunacağını söyledi. Yarar, Derbent ilçesinde İl Özel İdaresinin son iki yıl içerisinde 2 milyon liranın üzerinde yatırım hayata geçirdiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından dağ bisikleti yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Katılımcılar buradaki programın sonrasında yapımı tamamlanan Süleyman Göleti'ndeki yeni yatırımı ve Aladağ'ın zirvesine ulaşımı sağlayacak olan ve yapımı süren yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Aladağ Spor Etkinlikleri bölümünde ise Aladağ'ın zirvesinden kendisini gökyüzüne bırakan yamaç paraşütçülerinin renkli görüntüler oluşturan gösterileri ilgiyle izlendi. Paraşütçüler, dağın zirvesinden ilçeye bağlı Mülayim köyüne iniş yaptı. Spor etkinlikleri kapsamında Konya Dağcılık İzcilik Doğa Sporları Arama Kurtarma (KON.D.A.K) ve Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim ve İhtisas Kulübü'nden (AKADEMİK) yaklaşık 90 sporcu, Göl Dağ Parkı'ndan toplu yürüyüşle başlayan Aladağ'a tırmanış gerçekleştirdi. Etkinliklerin son bölümünde ise Beyşehir Off-Road Kulübü'ne mensup arazi araçları Aladağ'ın yamaçlarında düzenlediği nefes kesen off-road gösterileri ile izleyenlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aladağ'da Spor Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement