Alanya - Kaymakamdan Düdüklü Tencere - Son Dakika
Son Dakika Logo

Alanya - Kaymakamdan Düdüklü Tencere

Alanya - Kaymakamdan Düdüklü Tencere
23.02.2011 14:11

Kadınlara Serada Okuma Yazma Kursu

KADINLARA SERADA OKUMA YAZMA KURSU

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 7 köylü kadına, 'Ana- Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında salatalık serasında okuma yazma öğretiliyor.Yaşları 24 ile 64 arasında değişen kadınların okuma azmi, takdir topluyor.

'Ana- Kız Okuldayız' projesi kapsamında Alanya'da başlatılan okuma yazma kursları devam ediyor. Proje kapsamında Türkler Beldesi'ndeki 7 köylü kadına, salatalık serası içinde okuma yazma kursu veriliyor. Öğretmen Songül Tunç tarafından verilen kurs, günde 2 saat olmak üzere 120 saat sürecek. Cam seranın sağ tarafındaki boş alana yerleştirilen masalara ikişerli grup halinde oturan köylü kadınlar, beyaz tahtanın karşısında okumayı sökmeye çalışıyor.

KAYMAKAMDAN DÜDÜKLÜ TENCERE

Yaşları 24 ile 64 arasında değişen köylü kadınların salatalık serasındaki üçüncü dersine, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu da katıldı. Sandalyeye oturup kadınlarla bir süre sohbet eden Kaymakam Doğan, onlara düdüklü tencere hediye etti. Kadınlara defterlerine yazdıkları yazıları okutan Doğan, "Gerekirse serada, gerekirse evde okuma yazmayı öğreteceğiz. Alanya'da okuma yazma bilmeyen hiç kimse bırakmayacağız. Okuma ve yazmanın yeri, zamanı yok. Eğitim her yerde verilir. Okuma yazma öğrenmek gibi onurlu bir şey yoktur" diye konuştu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu ise okuma yazma kurslarının devam ettiğini belirterek, "Kursiyerlerin ayaklarına gelerek kurs açıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya - Kaymakamdan Düdüklü Tencere - Son Dakika


Advertisement