Albaraka Türk Murabaha Sendikasyon Kredisini Arttırdı - Son Dakika
Güncel

Albaraka Türk Murabaha Sendikasyon Kredisini Arttırdı

Albaraka Türk Murabaha Sendikasyon Kredisini Arttırdı

Albaraka Türk Katılım Bankası, yeni bir anlaşmaya daha imza atarak murabaha sendikasyon kredi tutarını 450 milyon dolara çıkardı.

13.09.2012 15:04  Güncelleme: 15:40

Albaraka Türk Katılım Bankası, geçen yıl aldığı 350 milyon dolar tutarında murabaha sendikasyon kredisinin ardından yeni bir anlaşmaya daha imza atarak murabaha sendikasyon kredi tutarını 450 milyon dolara çıkardı.

Albaraka Türk, 450 milyon dolarlık yeni bir sendikasyon kredisi için 16 ülkeden 32 banka ve finansal kuruluşla anlaşma imzaladı.

Standard Chartered Bank, Emirates NBD, ABC Islamic Bank, Noor Islamic Bank'ın yanında Al Hilal Bank ve Bank Islam Brunei bankalarının liderliğinde, 1 yıl vadeli 16 ülkeden 32 bankanın katılımı ile sağlanan bu murabaha sendikasyon kredisinin, sektörün bu zamana kadar temin ettiği en büyük murabaha sendikasyon kredisi olduğu bildirildi.

İmza töreninde konuşan Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, geçen yıl 17 ülkeden 25 banka ile tamamladıkları murabaha sendikasyon kredilerine bu yıl 16 ülkeden 32 banka katıldığını belirterek, "Ayrıca bu yılki sendikasyon kredilerinemize Brunei, Umman, Kazakistan gibi yeni ülke ve bankalar da katıldı. LIBOR+2 ve EURIBOR+2 fiyat ile sağlanan bu kredi; muhabirlerimizin ve bankacılık sektörünün Albaraka Türk'ün istikrarlı ve itibarlı konumuna ve Türk bankacılık sistemine duyduğu güveni göstermektedir" dedi.

Murabaha sendikasyon kredilerini, sektöründe iki yıldır rekor düzeyde başarıyla sonuçlandırıyor olmalarının gurur verici olduğunu ifade eden Yahşi,

"Böylece, 2010 yılından bu yana yurt dışından sağladığımız ve Türk ekonomisinin kullanımına sunduğumuz kredilerin toplamı 1 milyar doları aşmış bulunuyor" dedi.

Albaraka Türk'ün merkezi Bahreyn'de bulunan dünyanın önde gelen faizsiz bankacılık kuruluşlarından biri olan 13 ülkede 11 banka ve 2 temsilcilikten oluşan Albaraka Bankacılık Grubu'nun en büyük bankası konumunda olduğunu belirten Fahrettin Yahşi, Türkiye içinde 134 şubesi ve Irak Erbil şubesiyle Albaraka Türk'ün büyümesini sürdürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yurt dışındaki faaliyetlerimizi artırarak sürdürme çabası içerisindeyiz. Temin ettiğimiz bu sendikasyon kredisini artan şube sayımız ile Türkiye'nin lokomotifi Küçük ve Orta Boy İşletmeler(KOBİ)'e ve Türk sanayiine katma değer yaratma amacıyla kullandırmayı amaçlıyoruz."

Albaraka Türk'ün son 10 yılda istikrarlı bir büyüme performansı ortaya koyduğuna dikkati çeken Yahşi, bankanın yıllık ortalama yüzde 34'lük aktif büyüme hızına ulaştığını ve dengeli büyüme sayesinde özkaynak karlılığını sektör ortalamalarının üzerinde tuttuğunu ifade etti.

Yahşi bir soru üzerine, şu bilgileri verdi:

"500 milyon dolar üzerine çıkacak kapasitemiz vardı. 450 milyon dolar bu yıl bizim için yeterliydi. Ama talep daha fazlaydı. Türkiye'nin yurt dışına borçlanması noktasında bir sıkıntı olmadığının, yabancı piyasaların Türkiye'ye olan güveninin artarak devam ettiğinin bir göstergesi aslında. 250 milyon dolar açıp da 450 milyon dolarla kapatmak zor olmadı. Başarılı bir işlem oldu."

Katılımcılardan Standart Chartered Bank Genel Müdürü Adam Tyrell ise, "250 milyon dolarlık bir anlaşma olarak başlanmıştır, fakat kredi boyutu artmıştır. Türkiye'yi gerçekten de olağanüstü bir örnek olarak görüyoruz." dedi. Tyrell, yatırımdaki başarının dünyanın Türkiye'ye olan güvenini de artırdığını vurguladı.

Muhabir: Bahar Kara

Yayıncı: Hülya Ertan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Albaraka Türk Murabaha Sendikasyon Kredisini Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement