Aliağa'da Belediyeden Türkü Şöleni - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Belediyeden Türkü Şöleni

Aliağa\'da Belediyeden Türkü Şöleni

Aliağa Belediyesi THM Korosu Belediye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı.

04.06.2012 15:05

ALİAĞA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU TÜRKÜYE DOYURDU

Aliağa'da amatör sesleri Konservatuar bünyesindeki eğitimlerle müziğe kazandıran Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği korosu, yaz konserinde binlerce Aliağalıyı türküye doyurdu.

ANADOLU EZGİLERİ, AÇIKHAVA TİYATROSUNDA

Yaz konseriyle Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alan Aliağa Belediyesi Türk Halk Müziği korosu izleyenlerden tam not aldı. Konser öncesi Aliağa Belediyesi Ritimsel Terapi Grubu kısa bir gösteri yaparken 2 bölümden oluşan konserde Anadolu'nun binlerce yıllık ezgileri Açıkhava tiyatrosunu dolduran bini aşkın izleyiciyi adeta büyüledi.

Aşık Veysel'in Sivas yöresinde ait "Beni Hor Görme Gardaşım" türküsüyle başlayan konserde Rumeli ve Azerbaycan yörelerinin yanı sıra Anadolu'nun bir çok yöresine ait türküler seslendirildi. Amatör seslerde hayat bulan türküler zaman zaman yöresel oyunlarla desteklenerek görsel şölene dönüştürüldü.

BELEDİYE THM KOROSU 38 ESER SESLENDİRDİ

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Zeynel Demir'in yönettiği konserde 13 türkü amatör solistlerce seslendirildi. 38 eserin seslendirildiği konser yaklaşık 2,5 saat sürdü. Açıkhava Tiyatrosunun hınca hınç dolduran izleyiciler türkülerle hem hüzünlendi hem neşelendi. Türkü dolu bir gece yaşayan izleyenler konser sonunda koroyu ayakta alkışlayarak teşekkür etti.

BAŞKAN YARDIMCISI UĞUR EREN; "AMATÖR SESLERİN YETENEĞİ EĞİTİMLE ORTAYA ÇIKTI"

Gecenin anısına teşekkür çiçeğini Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Zeynel Demir'e sunan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren tüm koroya ve konser için emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı Eren, "Aliağa'da kültür sanat okuluna dönüşen konservatuarımızda amatör seslerin yeteneklerinin eğitimle ortaya çıktığını görmekten büyük memnuniyet duydum. Bir hafta ara ile çok güzel keyifli konserler izledik. Geçtiğimiz hafta Sanat Müziği koromuz, bugün de THM koromuz bize keyifli bir akşam yaşattı. Hepinizin; emeğine, yüreğine, sesine sağlık." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'da Belediyeden Türkü Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement