Aliağa'da Doktorlara Şiddet Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Doktorlara Şiddet Protesto Edildi

Aliağa\'da Doktorlara Şiddet Protesto Edildi

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Devlet Hastanesi'nde görevli biri kadın iki doktorun dövülmesi, meslektaşları tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

17.01.2012 16:49

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Devlet Hastanesi'nde görevli biri kadın iki doktorun dövülmesi, meslektaşları tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Olay geçen 13 Ocak Cuma günü meydana geldi. B.Y., rahatsızlanan çocuğunu Aliağa Devlet hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Çocuğu muayene eden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Bıcılıoğlu, havale geçirdiğini belirterek, yatırılması gerektiğini söyledi. Çocuğunu yatırmayarak Menemen veya İzmir'e götüreceğini söyleyen B.Y., iddiaya göre çıkan tartışma sonrasında kadın doktor Yüksel Bıcılıoğlu'na hakaretler savurarak yumruk attı. Olaya müdahale eden Başhekim Yardımcısı Cem Taşçıoğlu da B.Y.'nin iki kardeşi tarafından dövüldü. Başına aldığı darbe nedeniyle travma geçirerek işitme kaybı yaşayan Dr. Yüksel Bıcılıoğlu'na 'iki hafta iş göremez' raporu verildi. Dr. Bıcılıoğlu, B.Y ve iki kardeşinden şikayetçi oldu.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Bıcılıoğlu ve Başhekim Yardımcısı Dr. Cem Taşoğlu'na yapılan saldırı, bugün hastanenin kapısında düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi. Açıklama, İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, Veteriner Hekimleri Odası, Türk Hemşeriler Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık-Sen'in oluşturduğu İzmir Sağlık Çalışanları Platformu tarafından yapıldı. Açıklamaya Petrol-İş Aliağa Şubesi, Genel Sağlık İş, Eğitim Sen ve Emekli Sen üyeleri de destek verdi.

"GÜVENLİĞİMİZ YOK"

SES Aliağa Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Nalan Arıbaş, kanun hükmünde kararnamelerle özelleştirilen sağlığın, sağlık çalışanlarına yansımasının da şiddet görmek olduğunu söyledi. Kadın sağlık çalışanlarının da artık şiddete maruz kaldığını ifade eden Arıbaş, "Dr. Yüksel hanım travma geçirerek geçici duyma kaybı yaşadı. Doktor arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diliyoruz" dedi.

İzmir Sağlık Çalışanları Platformu adına söz alan SES İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekber Öztürk, güvenliği sağlanamayan bir sağlık çalışanının nitelikli sağlık hizmeti vermesinin mümkün olamayacağını kaydetti. Hükümetin sağlıkta dönüşüm projesiyle halkın sağlığa ulaşımının zorlaştırıldığını, sağlık çalışanlarıyla yüz yüze getirildiğini ifade eden Öztürk, "1 Ocak 2012'de uygulanan Genel Sağlık Sigortası ile halkımızın, yeşil kartlılarımızın, yoksullarımızın, sağlık çalışanlarımızın, sosyal güvenlik ve sağlık hakkı ellerinden alınacak olup, sağlık hizmetlerine erişmeleri daha zorlaşacak, hatta imkansız hale gelecektir. Bu sorunla başa çıkmanın yolu hep birlikte, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık hakkı mücadelesini toplumun tüm kesimleri hayata geçirmek" diye konuştu.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DUYUN"

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Doktor Ceyhun Balcı da sadece Aliağa Devlet Hastanesi'nde bile sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların artık sayılamayacak kadar fazlalaştığını belirtti. Sağlık çalışanlarının uğradığı şiddetin rastlantı olmadığına dikkat çeken Balcı, sorunun sağlık sisteminden kaynaklandığını ifade etti. Sağlıkta dönüşümün acımasız yüzünün vatandaşlar tarafından da görülmeye başlandığını dile getiren Balcı, yetkilileri şiddet karşısında sağlık çalışanlarını duymaya çağırdı.

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol ise hastanelerde yaşanan şiddetin temel nedeninin 10 yıldır süregelen sağlıkta dönüşüm programları olduğunu söyledi. Bu kapsamda, vatandaşların sağlık çalışanlarına olan saygı ve sevgisinin yitirilmesine sebep olunduğunu ifade eden Doğruyol, yetkililerin bu duruma çözüm bulması gerektiğini dile getirdi.

SAĞLIK BAKANI'NA ÇAğrı

Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Doktor Ali Gül, çalışanlara şiddetin sağlık politikalarıyla arttığını belirterek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın çalışanların yanında olması gerektiğini söyledi. Yöneticilerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti, yaptıkları açıklamalarla meşru hale getirdiklerini savunan Gül, "Sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuyoruz. Darp ediliyoruz, haklarımız elimizden alınıyor. Böylesi durumlarda Sağlık Bakanımızı ve üst düzey yöneticilerimizi yanımızda görmeyi, bize destek vermelerini istiyoruz" dedi. Basın açıklaması "Sağlık haktır satılamaz" sloganları ile son buldu.

--- - İzmir/ Aliağa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Doktorlara Şiddet Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement