"Bugün Çok İyi ve Yapıcı Bir İlk Görüşme Gerçekleştirdik" - Son Dakika
Güncel

"Bugün Çok İyi ve Yapıcı Bir İlk Görüşme Gerçekleştirdik"

"Bugün Çok İyi ve Yapıcı Bir İlk Görüşme Gerçekleştirdik"

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, Almanya'da bulunan Müslüman derneklerinin temsilcileriyle yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

27.01.2014 19:20  Güncelleme: 20:04

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'da faaliyetlerini sürdüren Müslüman derneklerinin temsilcileriyle yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Maiziere, bakanlıkta düzenlenen toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Müslüman dernekleriyle, diyaloğun sonuç odaklı ve ileriye dönük olarak nasıl sürdürülebileceği konusunda görüştüğünü kaydetti.

Maiziere, "Biz bugün çok iyi ve yapıcı bir ilk görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmeleri gelecek haftalarda çeşitli seviyelerde sürdüreceğiz ve Mart ortasına kadar İslam Konferansı'nın hedefleri, konuları, yapısı ve düzenlemesi konusunda uzlaşacağız" ifadesini kullandı.

Bakan Maiziere, toplumun birliğini amaçlayan ortak çalışmalar konusunda iyi bir yolda olunduğunu da belirtti.

-"Eski uygulamaya göre daha olumlu"

Toplantıya katılan TGD Başkanı Kenan Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maiziere'nin, Müslüman derneklerinin yaklaşımlarını ve görüşlerini almasını çok olumlu bulduğunu belirterek, "Eski uygulamaya göre daha olumlu olacağı belli" dedi.

Maiziere'nin, İslam Konferansı'nın mevcut yapısında değişiklikler yapmak istediğini ifade eden Kolat, İslam Konferansı'nın devlet tarafından 9 kişi ve 9 Müslüman derneğinin katılımıyla daha küçük bir grup halinde düzenlemesinin istendiğini, ancak bunun nasıl gerçekleşeceği konusunda seçimi Maiziere'nin yapacağını kaydetti.

Konuların ucu açık bir şekilde görüşülmemesi ve somut konuların ele alınmasının talep edildiğini belirten Kolat, görüşmelerin bir yıl içinde tamamlanmasının amaçlandığını belirtti. Kolat, güvenlik konusunun İslam Konferansı'ndan başka bir formatta ele almasının beklendiğini de söyledi.

Kurban Bayramı'nın resmi tatil olması yönündeki talebini yinelediğine dikkati çeken Kolat, Maiziere'nin, İslam Konferansı'nda İslam'ın tüm renklerinin yer almasını istediğini aktardı.

Almanya'da 2006 yılından beri düzenlenen İslam Konferansı'yla Müslümanlarla devlet arasındaki diyaloğun iyileştirilmesi ve ülkedeki toplumsal birlikteliğin gelişmesinin sağlanması hedefleniyor. Son yıllarda düzenlenen konferanslarda daha çok güvenlik konularının öne çıkması Müslüman derneklerini rahatsız etmişti. Maiziere, geçen hafta yaptığı açıklamada, İslam Konferansı'nı mevcut şekliyle sürdürmek istemediğini dile getirmişti.

İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ),  Almanya Alevi Toplumu (AABF), Almanya Türk Toplumu (TGD), Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD), Almanya'daki Boşnaklar İslam Toplumu (IGBD) ve Almanya'daki Fazlılar Merkez Konseyi (ZMaD) temsilcilerinin katıldığı bildirildi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Bugün Çok İyi ve Yapıcı Bir İlk Görüşme Gerçekleştirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement