Alparslan Türkeş Aachen'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Alparslan Türkeş Aachen'da Anıldı

Alparslan Türkeş Aachen\'da Anıldı

Almanya'nın Aachen kentinde Türk Kültür Ocağı'nın düzenlediği programda Milliyeti Hareket Partisi'nin (MHP) Kurucu Başkanı merhum Alparslan Türkeş vefatının 17. yılında anıldı.

08.04.2014 11:01

Almanya'nın Aachen kentinde Türk Kültür Ocağı'nın düzenlediği programda Milliyeti Hareket Partisi'nin (MHP) Kurucu Başkanı merhum Alparslan Türkeş vefatının 17. yılında anıldı. Merhum Türkeş için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma törenine çok sayıda kişi katıldı. Avrupa Türk Federasyonu Başkanı Cemal Çetin, 'Her yıl dünyanın her yerinden ülkücüler ellerimizi semaya kaldırarak Başbuğumuzu anıyoruz ve kendisine rahmet diliyoruz. Onun gösterdiği yolda bize bıraktığı emanetlere sahip çıkacağımızı ifade ederek Türk dünyasının yetiştirdiği en önemli insanlardan biri olarak kendisini anıyoruz dedi.

KIRIM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ

Kırım konusuna da değinen Cemal Çetin sözlerine şöyle devam etti 'Geçmişte bir Türk toprağı olan Kırım bugün ne yazık ki Rusya tarafından işgal ve ilhak edildi. Biz de bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz. Bizim orada 350 bin soydaşımız yaşıyor. Kırım'da gelişen olaylara bizim duyarsız kalmamız mümkün değildir. Dolayısıyla Kırım Türklerinin haklı davasının bugüne kadar yanında olduk, imkanlarımız ölçüsünde bir dayanışma gösterdik ve bundan sonra da devam edeceğiz. Dünya kamuoyunun bu tür durumlara daha çok tepki göstermesi taraftarıyız. Ayrıca Türkiye'mizdeki yöneticilerimiz de Kırım'daki soydaşlarımızı yalnız bırakmamalı. Elimizden ne geliyorsa oradaki insanlar için tüm imkanlarımızı devreye sokmalıyız.

SAHNEDE FENALAŞTI

Öte yandan açılış konuşması yapmak için sahneye çıkan Aachen Ülkü Ocağı Başkanı Nuri Koçak kürsüde fenalaştı. Kalbini tutarak bir süre kürsüde sessiz bekleyen Koçak'ı konuklar sahneden indirerek ambulansa götürdü. Nuri Koçak'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alparslan Türkeş Aachen'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement