Altın Koza Film Atölyesi - Son Dakika
Güncel

Altın Koza Film Atölyesi

Altın Koza Film Atölyesi

Senarist, Yönetmen Işıl Özgentürk, "Gezi Parkı eylemleriyle Türkiye kısa filmi fark etti" dedi.20.Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Seyhan Oteli'nde dün yapılması gerektiği ancak ertelenen Film Atölyesi, bugün Senarist-Yönetmen...

17.09.2013 15:24

Senarist, Yönetmen Işıl Özgentürk, "Gezi Parkı eylemleriyle Türkiye kısa filmi fark etti" dedi.

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Seyhan Oteli'nde dün yapılması gerektiği ancak ertelenen Film Atölyesi, bugün Senarist-Yönetmen Işıl Özgentürk ve Sinema Eleştirmeni Aslı Selçuk'un katılımı ile gerçekleşti.

Kısa filmin hayatımıza Gezi Parkı eylemleri ile girdiğini ve bu eylemlerle Türkiye'nin kısa filmi fark ettiğini belirten Işıl Özgentürk, eylemlerle birlikte hazırlanan kısa filmlerin izlerken coşturduğunu da söyledi. Özgentürk, "Birbiri arkasından polis şiddetini, insanların birbiriyle dayanışmasını, bir özürlüyü koşturarak polisten kurtaran insanların birbiri arkasından gelen görüntülerin birlikte müzikle sunulduğu şey neydi? Birer gezi kısa filmleri. Böylece hayatımızda eğer o filmleri arkadaşlar montajlamasalar yani görüntüler birbirinin arkasından aksa bizi o klipler kadar etkilemezdi" dedi.

Kısa filmlerin demokratik olduğunun da görüldüğünü belirten Özgentürk, "Şu anda herhalde binin üstünde gezi olaylarıyla ilgili yapılmış kısa film var. ve daha da ilerde bunların belgeselleri yapılacak hatta hikayeler yapılacak" diye konuştu.

Işıl Özgentürk, atölyeye katılanlardan Adana'nın tarihi mekanlarından Büyük Saat'in orada tarihi yansıtacak bir sabah kahvaltısı ile ilgili senaryo yazmalarını istedi.

Sinema Eleştirmeni Aslı Selçuk ise film atölyesine katılanlara Türkiye'de Şarlo olarak bilinen Charlie Chaplin'in kısa görüntülerini izletip filmleri ve hayatı hakkında kısa bilgiler verdi. Selçuk, Şarlo'yu çok büyük bir sanatçı olarak gördüğünü belirterek, "1914 yılından günümüze bence hiçbiri eskimemiş tam tersine çok çok etkili filmler. Hala gülüyoruz hala düşünüyoruz. ve filmlerde ne bir efekt var ne müzik var, ne böyle uzun uzun kamera hareketleri var müthiş yalın filmler müthiş komik ama aynı zamanda da karmaşık bence" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altın Koza Film Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement