Amansız Yol Filmi - Son Dakika
Güncel

Amansız Yol Filmi

Amansız Yol Filmi

Amansız Yol filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Amansız Yol filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

10.07.2011 11:33

Uzun yıllar Almanya'da yaşayan tır şoförü Hasan (Kadir İnanır), yıllar önce İstabul'da unuttuğu eski sevgilisi Sabahat'la (Zühal Olcay) karşılaşır. Ne var ki, Sabahat, Hasan'ın çocukluk arkadaşı Yavuz'la evlenmiş ve ondan bir de kız çocuğu olmuştur. Ancak kocasının fahişelik gibi kirli işlere ittiği Sabahat'la yeniden eski günlere dönerler. Bu ara bir para nedeniyle haydutlar, Yavuz'un peşine düşerler. Böylece izlenenler arasında Yavuz'un karısı da vardır. Hasan, küçük Ayşe ve Sabahat yol boyunca takip edilirler...

22. Antalya film Şenliği'nde (1985), Zuhal Olcay, 'en başarılı kadın oyuncu' ödülü kazandı. Ayrıca 'Amansız Yol', Kültür ve Turizm Bakanlığı Başarı Ödülü olan 4 milyon TL. aldı (1985). Uluslararası İstanbul Günleri 86'da Türk filmleri Yarışması'nda Dr. Nejat Eczacıbaşı Vakfı Ödülü 2 milyon TL. 'Amansız Yol', 'Adı Vasfiye' ve 'Züğürt Ağa' arasında paylaştırıldı. yazarlarının 'en iyi on film' seçiminde (1986) ise 5. oldu.

Yönetmen: Ömer Kavur

Senaryo: Barış Pirhasan

Oyuncular: Mustafa Dik, Yavuzer Çetinkaya, Mine Çayıroğlu, Zuhal Olcay, Kadir İnanır

Filmin Türü: Drama, Suç,

Orijinal Adı: Amansız Yol

Yapımcı Firma: Delta Film

Yapım Yılı: 1985

Yapım Ülkesi: Türkiye

Orijinal Dili: Türkçe

Filmin Süresi: 87 dk.

Son Dakika Güncel Amansız Yol Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement