"Amasra'da Tarihi Yatırımlara İmza Atıyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Amasra'da Tarihi Yatırımlara İmza Atıyoruz"

"Amasra\'da Tarihi Yatırımlara İmza Atıyoruz"

Milletvekili Yılmaz Tunç Ak Parti Amasra teşkilatının kahvaltılı toplantısında konuştu.

10.04.2012 10:26

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra İlçe Yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Milletvekili Tunç, ilçe yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı sohbette; " Amasra ilçemize çok büyük önem veriyoruz, bu dönemde Amasra'da tarihi yatırımlara imza atıyoruz, amacımız üç bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Amasra'mızı turizmde bir dünya markası yapmaktır" dedi.

AK Parti Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Timur, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclisi Üyeleri ile kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Milletvekili Tunç, Amasra tünel projesinin önemine dikkat çekerek, 1075 metre uzunluğundaki tünelin inşaatına başlandığını, tünel inşaatının bitiminde Bartın ile Amasra arasındaki mesafenin 10 km. kısalacağını ve Amasra ilçesi ile Bartın il merkezinin birleşmiş olacağını söyledi. Bartın-Amasra-Çakraz güzergahında bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini belirten Milletvekili Tunç, Çakraz- Kurucaşile yolunun da inşaat ihalesinin yapıldığını söyledi. Milletvekili Tunç, Amasra Adalet Sarayını 1 yılda tamamlayıp hizmete açtıklarını belirterek, geçen yıl inşaatına başladıkları Kapalı Spor Salonunun da bu yıl hizmete açılacağını söyledi. Amasra Öğretmenevini yatırım programına aldıklarını ve arsa tahsis işlemlerinin ardından inşaatına başlayacaklarını belirten Milletvekili Tunç, Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Limanı inşaatını başlattıklarını belirten Milletvekili Tunç, yolcu iskelesinin Amasra'ya gelecek turist sayısını artıracağını söyledi.

Amasra Kemere Köprüsünün ve Kemerdere Köprüsünün Karayolları Genel Müdürlüğünce yatırım programına alındığını belirten Milletvekili Tunç, köprülerin onarımlarının 2012 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. Amasra Müzesi onarımını gerçekleştirdiklerini, Amasra'yı fetheden Fatih Sultan Mehmed'in anıtını Amasra'ya kazandırdıklarını belirten Milletvekili Tunç, Amasra'da tarihi evlerin ve eserlerin onarımı için gerekli kaynakları aktarmaya devam edeceklerini söyledi. Amasra ilçemize yaptığımız hizmetleri saymakta bile zorlandıklarını belirten Milletvekili Tunç, bu güne kadar Amasra'ya bizim önem verdiğimiz kadar hiçbir iktidar önem vermemiştir dedi.

Amasra ilçesine termik santrale izin verildiği yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını belirten Milletvekili Tunç, Amasra Tarlaağzı ve Gömü köyleri için ÇED başvurusunun Çevre Bakanlığınca reddedildiğini, Çevre Düzeni Planına yapılan itirazın da reddedildiğini söyledi. Amasra'daki madencilik yatırımlarını desteklediklerini belirten Milletvekili Tunç, ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamak için yerli kaynakların harekete geçirilmesi gerektiğini, bunun için inşa edilecek santrallerin de çevreye zarar vermeyecek uygun yerlerde inşa edileceğini, Amasra'nın turizm bölgesi olması nedeniyle başvuruların reddedildiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Amasra'da Tarihi Yatırımlara İmza Atıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement