American Express'le "Stil Konuşmaları" Buluşmalarında Modaya Dair - Son Dakika
Güncel

American Express'le "Stil Konuşmaları" Buluşmalarında Modaya Dair

American Express\'le "Stil Konuşmaları" Buluşmalarında Modaya Dair

American Express; spor, müzik, yeme-içme ve sanattan sonra modayı da destekliyor.

12.10.2013 12:21

Garanti Bankası'nın müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek farklı segmentler için çok çeşitli ürünler sunan, dünyanın en prestijli kredi kartı markalarından biri olan American Express; spor, müzik, yeme-içme ve sanattan sonra modayı da destekliyor. Bu kapsamda, 7-11 Ekim tarihleri arasında Kuruçeşme Arena'de, IMG Fashion tarafından düzenlenen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'a ana sponsor olan American Express, moda haftası süresince, kart kullanıcılarına özel etkinlikler ve ayrıcalıklar sundu.

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express süresince American Express Card kullanıcıları defileleri Türkiye'de ilk defa Skybox isimli özel bir alandan izleyebilecekler. Habitat Sonbahar/Kış 2013 koleksiyonu ile dekore edilen Skybox alanında ayrıca beş gün boyunca Dilek Hanif, Ahu Yağtu, Hakan Öztürk, Ferhan İstanbullu, Ayşe Ferhangil, Mehmet Turgut gibi moda dünyasının yakından tanıdığı isimler "Stil Konuşmaları" (Stylist Talk) sohbet buluşmalarını gerçekleştirdiler.

Moda dünyasının profesyonelleri fotoğrafçı, basın, modacı, model perspektiflerinden modayla ilgili h

ayata bakışlarını, birikimlerini ve görüşlerini aktardılar.

American Express "Stil Konuşmaları" sohbet buluşmasında birinci gün Ferhan Istanbullu bir gazeteci gözüyle moda dünyasını değerlendirdi. ikinci gün konuşmacısı, Vintage Modası dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri Ahu Yağtu, Vintage'ın tanımı, ürünlerin kullanım ve saklanış şekli, satın alırken dikkat edilmesi gerekenler ve bakımı ile ilgili çok değerli bilgiler verdi.

Üçüncü gün konuşmacıları Mehmet Turgut ve Ayşe Ferhangil'di. Sabah Gazetesi moda editörü Ayşe Ferhangil; giyimde rahatlığın öneminden bahsetti. Güzel görünmek için illa topuklu ayakkabı ya da korseler giymek gerekmediğini, kişinin hangi kıyafetle rahat ediliyorsa onu daha iyi taşıdığını söyledi. İstanbul ve yurtdışındaki başka semtlerin sokak modasından bahsederek konuşmasını bitirdi. Mehmet Turgut ise fotoğrafçılığın son yıllarda teknolojik anlamda çok hızlı geliştiğini ve özellikle Instagram uygulamasından sonra insanların fotoğrafçılığa daha çok ilgi gösterdiğini söyledi.

Son gün konuşmacılar Tasarımcı Dilek Hanif ve Moda Editörü Hakan Öztürk'tü. Yurtdışı çalışmalarına ağırlık verdiğini, fuar ve defilelerin yoğunluğu yüzünden İstanbul Moda Haftası'na katılamadığını belirten Hanif, bir tasarımcının çizimden defileye kadar yaşadığı süreci anlattı. Couture ve Hazırgiyim olarak 2 farklı koleksiyon hazırladığını anlatan Dilek Hanif, Couture tasarım ve dikimlerde, kullandığı malzemelerde kendini her zaman çok daha özgür hissettiğini söyledi.

22 Yıllık Moda Editörü Hakan Öztürk ise moda editörlüğünün üretici ve tüketici arasında köprü görevi gördüğünü, bu mesleği yapmak isteyenler çok pratik, soğukkanlı ve istekli olmaları gerektiğini yaşadığı bir kaç olayla örnekleyerek anlattı.

AmericanExpress Card kullanıcıları ayrıca, defilelerde yer alan ünlü tasarımcıların yeni koleksiyonlarından, %20 indirimle alışveriş yapma imkanı buldu.

Türkiye'nin önde gelen moda organizasyonu gücüne güç katarak uluslararası alanda ilgi çekerken bu sponsorlukla American Express de Türk moda endüstrisinin ortaklarından biri haline gelecek. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul presented by American Express, beş gün boyunca şehirde stil sahibi defilelere, yaratıcı sunumlara ve trend belirleyici etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel American Express'le 'Stil Konuşmaları' Buluşmalarında Modaya Dair - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement