Amerika'da Yaşayan Tokatlıdan Eğitim Desteği - Son Dakika
Güncel

Amerika'da Yaşayan Tokatlıdan Eğitim Desteği

Amerika\'da Yaşayan Tokatlıdan Eğitim Desteği

Tokat Merkeze bağlı Kızılköy ilköğretim Okulu'na, Amerika'da yaşayan iş adamı tarafından yaptırılan 4 derslikli ek binanın açılışı törenle yapıldı.

25.09.2013 13:24

Tokat Merkeze bağlı Kızılköy ilköğretim Okulu'na, Amerika'da yaşayan iş adamı tarafından yaptırılan 4 derslikli ek binanın açılışı törenle yapıldı.

Tokat'ta doğup büyüyen ve Amerika'ya yerleşerek hayatına devam eden Amerika Atatürk Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Hüdai Yavalar, törende yaptığı konuşmasında öğrencilere istikbal hazırlamak için Amerika'dan Türkiye'ye geldiğini söyledi. Yavalar'ın kısa konuşmasının ardından eşi Mirat Yavalar kürsüye gelerek konuşma yaptı. Yaşadıkları heyecan ve sevinci paylaşan Yavalar, "Bizlerin görevi sizlerin hak ettiği eğitim ve öğretim olanaklarını sağlamaktır. Sizlerin görevi de derslerinize çok çalışmak. Ülkenize, ailenize ve çevrenize yararlı olmaktır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu okulun asıl sahibi sizlersiniz" dedi.

Törene okulda öğretmenlik yapan eşi Betül Taşkesen ile birlikte katılan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ise en çok ihtiyaç olanın kendisine, ailesine ve milletine faydası olan insanlar olduğunu ifade ederek, "O pırıltı ve daha fazlasını ben Hüdai bey ve Mirat hanımın gözlerinde görüyorum. Onlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. İnşallah böyle hayırlı vesilelerle bir araya gelmek için" diye konuştu.

Vali Taşkesen, Mirat Yavalar'a eğitime verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti. Hüdai Yavalar ise törende okulun duvarına asılmak üzere Atatürk tablosu hediye etti. Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı. Vali Taşkesen ve beraberindekiler açılışın ardından sınıfları gezdi. Okulun müzik sınıfında piyanodan diğer müzik aletlerine bir çok enstrüman yer alırken, Miray Yavalar Amerika'da müzik eğitimi almış bir arkadaşının öğrencilere ders vereceğini sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amerika'da Yaşayan Tokatlıdan Eğitim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement