Amerika Zekat Vakfı'ndan "Yemen" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Amerika Zekat Vakfı'ndan "Yemen" Çağrısı

Amerika Zekat Vakfı Başkanı Halil Demir, Yemen'de yaşanan insanlık dramının "modern dünyanın yüzkarası" olduğunu belirterek, izin verilmesi durumunda bölgeye yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

15.06.2017 11:45

Amerika Zekat Vakfı Başkanı Halil Demir, Yemen'de yaşanan insanlık dramının "modern dünyanın yüzkarası" olduğunu belirterek, izin verilmesi durumunda bölgeye yardım etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Amerika Zekat Vakfı'nın geleneksel iftarı sonrası Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Demir, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler'in (BM) dünyadaki en kötü açlık krizlerinden birinin yaşandığı uyarısında bulunduğu Yemen'deki dramı "modern dünyanın yüzkarası" olarak niteleyen Demir, "Binlerce kadın, erkek ve çocuğun hayatını kaybettiği, kolera gibi salgın hastalıkların pençesinde boğuşan Yemen'i 21. yüzyılın medeni dünyası sadece seyretmektedir. Eğer Yemen'e bir an önce sahip çıkılmazsa, insanlığımız bu topraklarda ölecektir" dedi. Başta Müslüman ülkeler, BM ve ABD gibi gelişmiş devletler olmak üzere tüm dünyaya yardım çağrısı yapan Demir, "Yemen'in bizlere ihtiyacı var. Kimliklerimizi bir kenara bırakıp, birer insan olarak bu içler acısı duruma dur diyelim" diye konuştu.

Amerika Zekat Vakfı olarak Yemen'e maddi manevi her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarının altını çizen Demir, "Eğer yollar açılır, imkan verilirse biz de ABD'deki tüm hayır kuruluşları gibi Yemen'e yardıma hazırız. Yeter ki bize yardım ulaştırılabilecek bir yol açılsın" şeklinde konuştu.

Vakıf olarak dünyanın birçok bölgesinin yanı sıra ABD içinde de yoğun şekilde yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Demir, gönül zenginliği ile tüm dünyaya örnek olan Türk halkının, Amerikalı Müslümanlar için onur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Vakfının bu yılki geleneksel iftara programına aralarında Chicago Başkonsolosu Umut Acar, Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Cemal'in de bulunduğu çok sayıda ülke, din ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İngilizce tercümesi ile başlayan program sırasında Müslüman davetliler kendileri için hazırlanan bölümlerde namaz kıldı.

Amerika Zekat Vakfı\'ndan "Yemen" Çağrısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerika Zekat Vakfı'ndan 'Yemen' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement