Anadolu Dernekleri Kardeşlik Çığlığını Duyurmak İçin Toplandı - Son Dakika
Güncel

Anadolu Dernekleri Kardeşlik Çığlığını Duyurmak İçin Toplandı

Anadolu Dernekleri Kardeşlik Çığlığını Duyurmak İçin Toplandı

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Biret Elik, Türkiye'nin etnik kimlik üzerinden bölünmeye çalışıldığını belirterek, "Kimsenin Türk-Kürt kardeşliğini bozmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

25.08.2012 15:40

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Biret Elik, Türkiye'nin etnik kimlik üzerinden bölünmeye çalışıldığını belirterek, "Kimsenin Türk-Kürt kardeşliğini bozmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Bursa'da, Doğu ve Güneydoğu illeri derneklerinin ortaklaşa kurduğu Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu üyeleri, teröre karşı tek yürek oldu. Orhangazi Parkı'ndaki basın açıklamasında birlik mesajı veren Federasyon Başkanı Biret Elik, kardeşlik çığlığını duyurmak için toplandıklarını ifade ederek, "Bu öylesine anlamlı bir çığlık ki, destanı Çanakkale'de yazılmıştır. Dolayısıyla Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün de Türk'e kardeşliğinden şüphesi olanlar Çanakkale'de koyun koyuna yatan şehitlerin künyelerine baksın. Yaşadığımız coğrafyanın stratejik durumu itibarıyla milli birliğimizin bozulmasını amaç edinmiş ve bu uğurda çalışan güçlerin varlığı artık aşikardır. Bu adi gaye için en çok başvurulan yöntem ise etnik kimlik üzerinden yapılan bölme çabalarıdır. Bu çaba uzun yıllar tedavüldedir fakat bütün ayak oyunlarına rağmen bu oyun bozulacaktır. ve bu oyunu bizler bozacağız" diye konuştu.

Son zamanlarda artan terör olaylarının herkesin duygu dünyasını tarumar ettiğini kaydeden Elik, "Bu acıdan istifade edip Türk-Kürt kardeşliğinin tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz. Dünyada hiç bir kutsal dava yoktur ki çocukların diri diri yakılmasını haklı çıkarsın. Bunu yapacak kadar kalpleri taşlaşmış olanlara 'alçak' demek bile hafif kalır. Bu noktada isyanımız nettir" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Bu bir Kürt terörüdür" şeklindeki başlığını eleştiren Başkan Elik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dil, tam da terörün yapmak istediği şeye hizmet etmiyor mu? Aynı dili kullanmak isteyecek başka insanlar da çıkacaktır. Kimi cahilliğinden yapacaktır bunu, kimi ise gizlediği kirli emeller uğruna yapacaktır. Bunun için memleketin bir ucundan diğer ucuna kadar fert fert uyanık olmak ve bu tür kışkırtmalara aldanmamak gerekiyor. BADEF mensubu dernekler ve Bursa'da kurulu bulunan her bölgeden 40 hemşehri derneği adına diyorum ki, bu ülkede asırlara dayanan asil kardeşliğin bozulması hepimize zarar verir. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu hassas dönemlerde her ağzı olan konuşmasın. Olur olmaz sözlerle kimse kendi cehennemine odun taşımasın. Gün beraberlik, kardeşlik günüdür. Terörü kınıyoruz. Nereden gelirse, kaynağı ne olursa olsun karşısında olacağız. Sözün bittiği değil, başladığı noktadayız. Hep beraber haykırıyoruz: Yeter artık bu kan dursun." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu Dernekleri Kardeşlik Çığlığını Duyurmak İçin Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement