Anadolu Öğretmen Lisesi TM Öğrencilerinin Adliye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Anadolu Öğretmen Lisesi TM Öğrencilerinin Adliye Ziyareti

Anadolu Öğretmen Lisesi TM Öğrencilerinin Adliye Ziyareti

Tokat Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçe-Matematik Bölümü 12. Sınıfından üniversitede "Hukuk" bölümünü tercih etmek isteyen bir grup öğrenci, Tokat Adliyesi'ni ziyaret ettiler.

30.04.2014 15:26

Tokat Anadolu Öğretmen Lisesi Türkçe-Matematik (TM) Bölümü 12. Sınıfından üniversitede "Hukuk" bölümünü tercih etmek isteyen bir grup öğrenci, Tokat Adliyesi'ni ziyaret ettiler.

24 Nisan 2014 Perşembe günü Müdür Yardımcısı Salih BİLGİLİOĞLU, Rehberlik Öğretmeni İlknur AYGÜN ile ilk olarak Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN'i, ardından da Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ercan ADALI'yı ziyaret eden öğrenciler, üniversite sınavı sonucunda tercihlerini "Hukuk" alanında kullanmak istediklerini belirttiler.

"HEDEFİNİZ VARSA ENGELLERİ AŞARSINIZ"

Öğrencileri Adliye Toplantı Salonu'nda ağırlayarak, onlara hukukî konularda bilgi veren Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan GÜLTEKİN; "Bir filozof, 'Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım etmez.' diyor. Eğer hedefiniz varsa, önünüzdeki engeller ne kadar çok ve büyük olursa olsun o engelleri mutlaka aşarsınız. İşte bu yüzden hedefinizi erken belirlemelisiniz ve ona ulaşmak için çok çalışmalısınız. Bilgi güçtür. Eğer güçlü olmak istiyorsanız, bilgili olmalısınız. Bilgili iseniz zaten başarı arkasından gelir." dedi.

Başsavcı GÜLTEKİN, öğrencilere şu bilgileri verdi: "Hukuk hayatın her alanında mevcuttur, ondan kurtuluş yoktur. Kişinin sağ ve tam olarak doğması ile kişilik oluşur. İşte o andan ölüme kadar hukuk hayatın her alanında vardır, ölünce de bitmez. O zaman da miras hukuku gündeme gelir. Hukukun olduğu yerde adalet olmalıdır. Adalet hak edene, hak ettiğini, hak ettiği zaman, hak ettiği kadar vermektir. Bu arada müfredata 6. ve 7. sınıf öğrencileri için seçmeli olarak "Hukuk ve Adalet" dersi konuldu. Bu derste okutulmak üzere Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından "Hukuk ve Adalet" adı altında bir kitap bastırıldı. Hukuku daha küçük yaşlardan itibaren içselleştirmemiz lazım. Bu ders, o nedenle çok önemli. Hukuk dersi alan demokrasinin ne demek olduğunu, başkasının özgürlüğünün bittiği yerde kendi özgürlüğünün başladığının farkına varır. Sıra beklerken dahi başkasının hakkını yemez. Bundan dolayı tanıdığınız tüm öğrencilere bu dersi almaları konusunda öneride bulununuz."

"ÖNÜNÜZ AÇIK"

Konuşmasının devam eden kısmında Tokat Adliyesindeki ve bağlı birimlerindeki işleyiş hakkında da kısa bir bilgi veren Başsavcı GÜLTEKİN, sorumluluk alanlarında yaptıkları çalışmaları, hâkim ve Cumhuriyet savcısı nasıl olunduğunu, bu mesleğin zorluklarını anlatarak hayatından örnekler verdi. Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran GÜLTEKİN, konuşmasının sonunda "En hızlı geçen şey zamandır. Hukuk fakültesi mezunlarının önü her zaman açıktır; ama tek bir farkla. Donanımlı olacaksınız. Sizi aynı fakülte mezunlarından ayıran ve bir adım öne çıkaran özelliklerden bazıları; yüksek lisans yapmak, yabancı dil bilmek ve hukuka hâkim olmaktır. Size sunulan imkânları sonuna kadar değerlendirin." ifadelerine yer verdi.

Başsavcı GÜLTEKİN, daha sonra öğrencilere Tokat Adliyesi 3. katında bulunan Savcılık bölümünü gezdirerek bilgiler verdi ve müteakiben öğrencileri Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ercan ADALI'ya götürdü. Başkan ADALI ise, öğrencilere mahkeme salonlarını, kalemleri ve duruşmaların nasıl gerçekleştirildiğini anlatarak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, "Hukuk" konusunda doyurucu bilgiler alarak Tokat Adliyesi'nden memnun bir şekilde ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anadolu Öğretmen Lisesi TM Öğrencilerinin Adliye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement