Anka, 30 Aralık 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 30 Aralık 2010 Perşembe Gündemi

Anka, 30 Aralık 2010 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

31.12.2010 05:13

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL DİYARBAKIR'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulunuyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ediyor, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunuyor, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ile bir araya geliyor ve Diyarbakır'daki siyasetçi, işadamları, sivil toplum örgütleri ve gazetecilerle de görüşüyor.

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Yazma Eserlerini Koruma Tasarısı görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-TBMM SPOR KOMİSYONU

-TBMM Spor Kulüplerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Milli Olimpiyat Komitesi ile teknik direktörleri dinliyor. (Saat: 10.30)

-CHP'Lİ KART'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-YEŞİLIRMAK ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. DEVİR TÖRENİ

-Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. devir teslim töreni, Ankara Rixos Otel'de yapılıyor.

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da törene katılıyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN ERGÜN EKONOMİ MUHABİRLERİYLE BİR ARAYA GELİYOR

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, makamında Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile kahvaltıda bir araya geliyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN YAZICI İSTANBUL'DA

-Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul'da Türvak Sinema, Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı'nın açılışına katılıyor. (Saat: 14.30)

-YILBAŞI TEDBİRLERİ

-Vatandaşların yılbaşının huzur içinde geçirebilmeleri için başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde bir dizi önlem alınıyor.

-"TORBA YASA" PROTESTOLARI

-DİSK Yönetim Kurulu, DİSK Başkanları Kurulu, bölge ve il temsilciliklerinden gelen yönetici ve temsilcileriyle "Torba Yasaya" ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na DİSK'in görüşlerini içerin bir dosya sunuyor.

-DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, TBMM önünde bir basın açıklaması yapıyor.

-Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da "Torba Yasaya" ilişkin sendikanın genel merkezinde bir basın toplantısı yapıyor. (Saat: 10.00/11.00)

-İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ VE ÇASGEM'İN ROLÜ EĞİTİM PROGRAMI

- Hak-İş, Sosyal Sorumluluk Eğitim Programları kapsamında, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi'nde "İş Sağlığı ve Güvenliği ve ÇASGEM'in Rolü" konulu sertifikalı eğitim programı gerçekleştiriliyor. (Saat: 09.00)

-DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ

-TÜİK, Kasım ayı Dış Ticaret İstatistikleri'ni açıklıyor. (Saat: 10.00)

-ARINÇ, TRT'DEKİ PROGRAMLARI SAVUNDU: "FARKLI YÖNTEMLERLE İZLEYİCİ ANALİZİ YAPILIYOR"

-CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'de farklı yöntemlerle izleyici analizleri yapılarak yayın akışlarının belirlendiğini belirterek, "Program planlamaları da yüksek reyting beklentisine göre değil, kamu yayıncılık hizmeti anlayışına göre şekillendirilmektedir" dedi.

-İÇİŞLERİ BAKANI: "İHALE GAP İNŞAATIN UHDESİNDE KALDI"

-CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın, Çalık Holdingin şirketi GAP ile ilgili soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Fatih Belediyesi'nce Fener Balat Ayvansaray Arası Yenileme alanının Gap İnşaat Tur. Yat, İnş. San. Tic. A.Ş.'nin uhdesinde kalarak sonuçlandığını bildirdi.

-KATALOG SUÇLARDA TUTUKLAMAYA İDARE MAHKEMESİ ENGELİ

- Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek tutuklama sürelerini sınırlandıran 102'nci maddesine yönelik tartışmalar sürerken, Ankara 1. İdare Mahkemesi, CMK'nın 100'üncü maddesinde yer alan katalog suçlarda tutuklama kararı verilmesini sağlayan fıkrasını hukuka aykırı bularak Anayasa Mahkemesi'nce incelenmesini istedi.

-Anayasa'ya göre, AYM kararını verene kadar, mahkemeler soykırım ve insanlığa karşı suçlar, kasten öldürme, cinsel saldırı ve devletin güvenliğine karşı suçları işlediği iddia edilen sanıklar hakkında tutuklama kararı veremeyecek.

-PSİKOLOG TÜRKER: "AİLELERİNDE GEREKLİ DİSİPLİNİ ALAMAYAN ÇOCUKLAR MADDELERE YÖNELİYOR"

-Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı Psikolog Dr. Nedret Öztan ve Klinik Psikolog Ahmet Türker, madde bağımlısı olma yaşının düşmesinin çok sayıda faktörü olduğunu söyledi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 30 Aralık 2010 Perşembe Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement