Ankamall'de 'Astım Günü' Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Ankamall'de 'Astım Günü' Etkinliği

Ankamall\'de \'Astım Günü\' Etkinliği

Ankamall Alışveriş Merkezi, '7 Mayıs Dünya Astım Günü' çerçevesinde, astım konusundaki bilinci artırmak amacıyla etkinlik düzenledi.

07.05.2013 13:32  Güncelleme: 13:41

Ankamall Alışveriş Merkezi, '7 Mayıs Dünya Astım Günü' çerçevesinde, astım konusundaki toplumsal duyarlılığı ve bilinci artırmak amacıyla özel bir etkinliğe imza attı. Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile yapılan etkinliğe katılan ünlü model Şebnem Schaefer, çocuk hikayelerinin yer aldığı kitabını miniklerle buluşturdu.

Ankamall Alışveriş Merkezi (AVM), gerçekleştirdiği organizasyonlara bir yenisini daha ekleyerek, '7 Mayıs Dünya Astım Günü'nde farkındalık oluşturulması amacıyla bir etkinlik düzenledi. Sağlık Bakanlığı ve Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile yapılan etkinliğe, ünlü model Şebnem Schaefer, Ankamall AVM Müdürü Buğra Köse, Müdür Yardımcısı Tahir Çelik ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Ankamall Sanatolia Sahnesi'nde düzenlenen programda, farkındalığın artırılması amacıyla Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlknur Bostancı başkanlığında bir panel düzenlendi.

Ankamall AVM Müdürü Buğra Köse, astımda hastalığı konusunun pek çok boyutu olduğuna dikkat çekerek, çevre kirliliği konusunu ele aldıklarını belirtti. Ankamall yönetimi olarak gereken desteği verdiklerini ifade eden Köse, bu bilinçlendirme açısından medyaya da büyük görevler düştüğünü hatırlattı.

Alerji ve İmmünoloji Bölümü Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İlknur Bostancı, astım hastalığının; öksürük, hırıltı, nefes darlığı bulguları olan solunum yolu tıkanıklığı, duyarlılığı ve yangısı ile karakterize edilen bir rahatsızlık olduğunu belirterek, astımın tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekti.

Etkinliğe destek vermek amaçlı Almanya'dan geldiğini söyleyen ünlü model Şebnem Schaefer, çocuklarla yakından ilgilendiğini ve çocuk hikayelerinin yer aldığı bir kitap yazdığını belirterek, "Kitapta daha çok çocuk hikayeleri yer alacak. Yaşadıklarımdan ve kurguladığım hikayelerden oluşacak. Benim küçüklüğümü ele alan bir çizim yapılacak, bir karakter oluşturulacak" dedi. Başka bir projesinin de olduğunu vurgulayan Schaefer, "23 Nisan Melekleri adı altında Alman ve Türk çocukların dostluğunu pekiştiren bir proje. Hem televizyon hem de sosyal sorumluluk projesi olacak" diye konuştu.

Ankamall AVM'de düzenlenen etkinlikte Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi öğrencileri astıma dikkat çekmek amaçlı bir tiyatro gösterimi yaptı. Gösterinin ardından Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları tarafından, astım hastalığının ne olduğu, nasıl ortaya çıktığı ve tedavi yöntemlerinin ele alındığı bir panel düzenlendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankamall'de 'Astım Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement