Ankara'da Işid'e Karşı Dayanışma Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Işid'e Karşı Dayanışma Çağrısı

Ankara\'da Işid\'e Karşı Dayanışma Çağrısı

KESK, TTB, İHD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve sendikaların da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları, IŞİD'e karşı dayanışma çağrısında bulundu.

04.09.2014 15:03

KESK, TTB, İHD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve sendikaların da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları, IŞİD'e karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Mülkiyeliler Birliğinde gerçekleştirilen toplantıda, çağrıyla ilgili bildiriyi İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan okudu.

Türkdoğan, bir süredir IŞİD eliyle sürdürülmeye çalışılan etnik ve din eksenli güç savaşının bilinçli bir şekilde körüklendiğini söyledi.

"IŞİD, din istismarı yaparak, tüm dünyanın gözü önünde acımasızca bir terör estiriyor" diyen Türkdoğan, IŞİD'in uluslararası çıkar ilişkilerinden aldığı güçle Alevi, Şii, Şabak, Süryani, Ezidi, Türkmen, Arap, Ermeni, Hıristiyan ve Kürtlerin birlikte yaşadığı coğrafyada soykırımı yaptığını ifade etti.

Türkdoğan, katliamdan kaçanların kedi topraklarını terk edip çevre ülkelere göç etmek zorunda kaldıklarını dile getirerek, Türkiye'de de acı deneyimler yaşandığını savundu.

Türkiye'ye gelmek zorunda kalan mültecilerin, insan haklarına aykırı koşullarla karşı karşıya kaldıklarını öne süren Türkdoğan,  asgari yaşam koşulları konusunda devletten herhangi bir destek almayan bu insanların sağlık, güvenlik gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldıklarını iddia etti.

Açıklamaya, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Işid'e Karşı Dayanışma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement