Anlı: 7. Gün de Çalışacağız - Son Dakika
Güncel

Anlı: 7. Gün de Çalışacağız

Anlı: 7. Gün de Çalışacağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, "Bizler daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunabilmek için 7. gün de tatil yapmayacağız" dedi.

25.06.2014 08:19

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amed Stratejik Plan kapsamında muhtarlarla yapılan toplantılar devam ediyor. Merkez ve dış ilçelerde her gün yapılan muhtar toplantıları bu kez de Hani ilçesindeki 26 muhtarla yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Fırat Anlı, Hani Belediyesi Eşbaşkanı Abdurrahman Zorlu ve Nevin Oktay ile meclis üyeleri ve ilgili daire başkanları katıldı.

Toplantıda muhtarlar, yol, su, kanalizasyon gibi altyapı sorunlarının olduğunu, TEDAŞ'a olan borçlarından dolayı elektrik ve sularının kesildiğini belirtti. Muhtarlar ayrıca çevre düzenlemesi, çöp bidonları, gençler için sosyal aktivite alanları ve mezarlıkların düzenlenmesi gibi taleplerde bulundu.

Muhtarları dinleyen Anlı, yerel yönetimlerin en önemli ayağı olan muhtarlarla toplantıları önemsediklerini ve sorunlara çözüm aramak için katılımcı demokratik yönetim anlayışıyla bu toplantıları yaptıklarını söyledi. Kutsal kitaplarda dünyanın 6 günde yaratılıp 7. gün tatil edildiğini anımsatan Anlı, "Ancak biz sizlere daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunabilmek için 7. gün de çalışacağız. Bizimle benzer süreçleri yaşayanlar bizden daha iyi noktadaysa bizim onları yakalamamız lazım. Elimizdeki kıt imkanları değerlendirip halkımızla birlikte hareket ettiğimizde ve insanlarımızın değerlerini çarçur etmediğimizde emin olun o paranın bereketi de olur." diye konuştu.

UMUDUNUZU DİRİ TUTUN

"Umudunuzu her zaman diri tutun" diyen Anlı, "Biz çok kötü günleri gördük. Çok şükür iyi bir noktadayız. Dünya artık bize başka bir gözle bakıyor. Bu coğrafyada Kürtler olmadan Ortadoğu'da ne barış olur ne de huzur. İster Suriye, ister Irak'ta, ister İran'da, ister Türkiye'de Kürtler artık yeni bir dönemi yaşıyor. Ve geleceği birlikte planlıyor. Kimseye kin ve öfke duymuyor. Biz ayrı bir dünya kuralım demiyoruz. Birlikte kardeşçe yaşayabileceğimiz bir ülke kuralım diyoruz. Böylece üzümümüz daha bereketli olacak. İnsanımızın yüzü daha çok gülecek. Batıdaki insanların evinin önüne kadar boru çekilmişse biz de neden olmasın."

Ortadoğu'da her gün dengelerin değiştiğini söyleyen Anlı, bir buçuk yıldır devam eden barış sürecinin batıdaki insanların değil, buradaki insanların katkısıyla devam ettiğini belirterek, "Biz bunun farkındayız. Barışı gerçekten kimin istediğini de biliyoruz. Barış sürecini, barışın doğru olduğuna ve herkesin menfaatine katkısı olduğuna inandığımız için istiyoruz. Umarım olumlu sonuçlanır" diye konuştu.

ANLI: PARTİZANCILIK YAPMAYACAĞIZ

"Hayatım partide geçti ama partizancılık yapmayacağız" diyen Anlı, "Parti, insanların daha iyi daha özgür yaşaması için bir araçtır. Bu halk 90 yıldır ayrımcılıktan çekti. Bizim sadece bize oy verenlere hizmet etmek gibi bir anlayışımız asla olmayacaktır" diye konuştu. Herkese eşit, adil ve objektif biçimde hizmet vereceklerinin altını çizen Anlı, "Bir yerde su yoksa biz diğer tarafa kanalizasyon şebekesi çekmemiz doğru değildir. Aciliyet arz eden durumları ön planda tutacağız. Her zaman kimsesiz olanın, çaresiz olanın yanında duracağız" diye konuştu.

Köylerin dokusunu koruyarak hizmet getireceklerini ifade eden Anlı, "Şehirdeki her şeyi buraya getirdiğimizde köyün özelliği kalmaz" diye konuştu. "İçme suyu olmayan yerde medeniyetten söz etmek mümkün değildir" diyen Anlı, tüm köylerin içme suyu sorununu çözeceklerini söyledi.

ANLI: SİZLERE HİZMET İBADETTİR

Şimdiye kadar toplantı yaptıkları ilçelerde en iyi durumda olanın Hani olduğunu söyleyen Anlı, "Dün Kulp'taydık. Ne yol var ne de su. O nedenle sizin yükünüz daha hafif. Çözülmeyecek sorunlar değil. İnşallah çözeceğiz bunları. Hepinize destek ve katılımınızdan dolayı teşekkürler. Sizlere hizmet etmek ibadettir. Yapamayacağımız işleri önümüze koyup moralimizi bozmayalım ama yapılabilecekleri de ertelemeyelim." diye konuştu.

Hani Belediyesi Eşbaşkanı Abdurrahman Zorlu da tüm sorunlara vakıf olduklarını belirterek, arıtma tesisi için Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ ile görüşme başlattıklarını en kısa zamanda çözülmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi. Toplantıların yılda iki kez yapılmasını öneren Zorlu Anlı'ya katılımından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Anlı: 7. Gün de Çalışacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement