Antalya Avrasya Sirki Nefesleri Kesti - Son Dakika
Güncel

Antalya Avrasya Sirki Nefesleri Kesti

Antalya Avrasya Sirki Nefesleri Kesti

Avrasya Sirki nefesleri kesti ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Merkezi'nin bahçesinde kurulan Avrasya Sirki, açılış gösterisini gerçekleştirdi.

30.01.2016 17:50

Avrasya Sirki nefesleri kesti

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Merkezi'nin bahçesinde kurulan Avrasya Sirki, açılış gösterisini gerçekleştirdi.

Avrasya Sirki, 'Sevinç, Heyecan ve Kahkaha' sloganıyla Antalya Kültür Merkezi'nin bahçesinde kurulduğu alanda ilk gösterisini yaptı. 7'den 70'e her yaş grubuna hitap eden sirk, ip cambazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık, kılıçbazlık gibi seyirlik sanatlarıyla ilgi odağı oldu. Sirkte, palyaço ve sihirbaz gösterilerinin yanı sıra 5 metre uzunluğundaki piton yılanıyla yapılan gösteri de nefes kesti.

ATEŞ GÖSTERİLERİ

Akrobatların ip üzerinde gerçekleştirdiği denge gösterisi ile başlayan sirk, palyaço ve sihirbazların şovlarıyla devam etti. Görsel eğlenceye ağırlık verilen sirkte, iki köpeğin dans ve komut şovu da beğeni topladı. Sirkin en önemli şovunu oluşturan beyaz kaplan piton yılanının gösterisi sırasında nefesler tutuldu.Ağızlarından alev püskürten ve vücutlarında alev gezdiren ateşbazlar dakikalarca alkışlandı. Sirkte kılıç yutan ve yerden metrelerce yükseklikte dans eden akrobatlar ise yürekleri ağızlara getirdi.

DEV PİTON

Avrasya Sirki Sanat Yönetmeni aynı zamanda topluluğun kurucusu tiyatro sanatçısı Servet Yalçın, dev beyaz kaplan piton yılanı hakkında bilgi verdi. Yalçın, "Beyaz kaplan piton yılanının adı Gülbeyaz. Gülbeyaz sirkin kuruluşundan buyana bizimle. 18 yaşındaki piton 5 metre uzunluğunda ve 78 kilogram. Dünyadaki ender büyüklükteki beyaz kaplan pitonlarından" dedi.

Pitonu merak eden Antalyalıları sahneye çağırarak kucaklarına almalarına ve sevmelerine izin veren Yalçın, "Tamamen zararsızdır. Gülbeyaz'ı sevgiyle büyüttük. O zarar vermek nedir bilmiyor. Haftada 1 kez 13 çiğ tavukla karnını doyuruyor ve güneşlenmeyi seviyor" diye konuştu. Şovun ardından Gülbeyaz ile fotoğraf çektirmek isteyenler sıraya girdi. 28 Şubat'a kadar her cumartesi ve pazar günü kapılarını açacak olan sirkin bilet fiyatı ise 10 TL.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Avrasya Sirki Nefesleri Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement