Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.Alican Deveci portre, toplantı genel.

06.06.2013 15:48

Foto: Alican Deveci portre, toplantı genel.

===

Otomobilin çaptığı yaya hastanede öldü

ALANYA'da yol yapım çalışması yapılan yoldan karşıya geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan 48 yaşındaki Ahmet Boz, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kestel Beldesi'nde 30 Mayıs'ta yolun karşısına geçmek isteyen Ahmet Boz'a, Gazipaşa'dan Alanya yönüne seyreden Ahmet B. yönetimindeki 07 NIE 06 plakalı otomobil çarptı. Başına aldığı darbe sonucu ağır yaralanan Ahmet Boz, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ahmet Boz'un cenazesi işlemlerin ardından ailesi tarafından hastaneden alınarak toprağa verildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA,

Foto: Celalettin Çekiç

===

Yağmura rağmen mezuniyet coşkusu

AFYONKARAHİSAR Polis Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet heyecanı yaşandı. 161 genç polisin mezun olduğu Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki tören, okul bahçesindeki çim sahada gerçekleştirildi. Törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Albay İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanvekili Yılmaz Açıkgözoğlu, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müjdat Karagöz, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ile ailelerin katıldı.

Tören sırasında başlayan sağanak yağış, genç polisler, aileler ve gazetecileri zor durumda bıraktı. Bir ara duraksayan yağmur, genç polislerin yemini sırasında hızını artırdı. Polisler, yağmura rağmen heyecanla yemin etti. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, polisin gece-gündüz demeden çalıştığını belirtti. Balkanlıoğlu, "Bizler evimizde, sıcak yuvamızda rahat ve huzur içinde yaşarken, bize bu imkanı sağlayanlar, bu kahramanlardır" dedi.

'POLİS BİLGİ SAHİBİ OLMALI'

Polislerin bilgi sahibi olmalarını öneren Balkanlıoğlu, "Bilgi insana güç verir. Karşılarındaki insanlar haklarını gayet güzel ararlarken, siz de haklarınızı bilmek zorundasınız. Yerine göre zor kullanma yetkisini de kullanmaktan çekinmemeleri gerekir. Çünkü bazen kamuoyu vicdanını rahatsız eden manzaralarla karşılaşıyoruz. Sorumluluktan kaçan polisler yüzünden bütün bir camia zarar görüyor" dedi.

Adana'da bir kadını dizlerine yatırmış ve elindeki bıçakla hiç durmadan kesen bir suçluyu örnek gösteren Vali Balkanlıoğlu, "Her bıçak çarptığında da kan akıyor. Çevresinde de polisler geziyor, niye polisler müdahale etmiyor diye büyük eleştiri almıştı. Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu başta olmak üzere bütün mevzuatı çok iyi bilmeleri ve gerektiğinde bu yetkilerini kullanmaları son derece önemli. Kaba kuvvetle değil, bilgiyle güçlenmek gerekir" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, Mavi Bayrak sorumlusu Dr. Cenk Beyaz, Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp ve mavi bayrak almaya hak kazanan otellerin yetkilileri katıldı.

Törende konuşan TURÇEV Mavi Bayrak Sorumlusu Dr. Cenk Beyaz, Mavi Bayrak'ın bir gönüllülük işi olduğunu vurgulayarak, Evrenseki'deki 12 tesisin bunu almaya hak kazandığını kaydetti. Manavgat'ta 2012 yılında mavi bayraklı tesis sayısının 68 olduğunu hatırlatan Beyaz, bu sayının bu yıl 75'e yükseldiğini kaydetti. Dr. Beyaz, Manavgat'taki tesis ve yerel yönetimlerin gerek çevreye gösterdikleri duyarlılık, gerekse altyapı çalışmaları nedeniyle çok iyi durumda olduğuna işaret etti.

Evrenseki Belediye Başkanı ve MATAB Başkanı Recep Barut ise yaptığı konuşmada, turizmcilerin bölgeye çok güzel tesisler yaptığını vurguladı. Evrenseki'de otel sahiplerinin birlikte hareket etme kabiliyetinin çok yüksek olduğuna vurgu yapan Başkan Barut, mavi bayrakta çevre kadar altyapının da önemli olduğunu işaret etti.

Geçtiğimiz yıllarda Kızılağaç'ta altyapı eksikliğinden dolayı mavi bayrakların alındığını hatırlatan Başkan Barut, "Kızılağaç'ın altyapı sorununu çözdük, tekrar mavi bayrak aldılar. Kızılağaç'tan Kızlot ve Alara Çayı'na kadar olan bölgedeki altyapı çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından 12 tesise mavi bayrak ve belgeleri verildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT,

Foto: Encümenden - Kemal Dere - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement