Antalya'da 2 Mahallede Kentsel Dönüşüm Referandumu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 2 Mahallede Kentsel Dönüşüm Referandumu

Antalya\'da 2 Mahallede Kentsel Dönüşüm Referandumu

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yapacağı Kepez ve Santral mahallelerinde ikamet eden 3 bin 400 kişi, sandık başına gitti.

20.11.2011 16:56

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yapacağı Kepez ve Santral mahallelerinde ikamet eden 3 bin 400 kişi, sandık başına gitti. Kentsel dönüşüm için gerçekleştirilen referandumda, vatandaşın talepleri soruldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ve Santral mahallelerinde uygulayacağı projeyi vatandaşın onayına sundu. 1320 dönümlük alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde, yaklaşık 30 yıldır tapu bekleyen vatandaşın eğilimini belirlemek için mini referandum yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez- Santral Mahalleleri Koordinasyon Merkezi'nde kurulan sandıklarda toplam 3 bin 400 hak sahibi oy kullandı. Sabah başlayan referandum nedeniyle merkezin önünde uzun kuyruklar oluşturan hak sahipleri, kaderlerini belirlemek için sandık başına gitti.

30 YILDIR TAPU BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi'nin iki mahalle için hazırladığı 'Kepez-Santral Mahalleleri Yerinde Yeniden Yerleşim Projesi'nde hak sahiplerine arsa tapusu mu yoksa daire tapusu mu istedikleri soruldu. Santral Mahallesi Muhtarı Bahri Çetin, 30 yıldır tapu sorunuyla uğraştıklarını söylerken, "Büyükşehir Belediye Başkanımız 'Bir öneri plan getireceğim, arsa veya daire tapusu, vatandaş hangisi istiyorsa onu uygulayacağım' dedi. Vatandaş da sandığa gitmeyi uygun gördü. Biz artık bu çileden kurtulmak istiyoruz. Kepez ve Santral mahallelerinde 14 bin vatandaş yaşıyor. Bunların 3 bin 400'ü burada oy kullanacak. Vatandaşımız her türlü imkandan yararlanmak, gecekondudan kurtulmak istiyor" diye konuştu.

BİZE OYUN OYNANIYOR

Mahalle sakinleri ise hazırlanan projeden habersiz sandık başına giderken, bir an önce tapularının verilmesini talep etti. Zikri Gültekin, belediyenin kendilerine işkence yaşattığını iddia etti. 1994 yılından beri tapu beklediklerini söyleyen Zikri Gültekin, "Bize bu işkenceyi neden yaşatıyorlar. Şimdiki yönetime güvenimiz yok. Bir oyun oynanıyor" diye konuştu.

TEK DERDİMİZ TAPU

"Biz tapu istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" diyen Vahit Çelebi, uzun süredir tapu bekleyişi içinde olduklarını kaydederken, Hatice Erişken de tek dertlerinin 30- 35 yıldır bekledikleri tapularını almak olduğunu vurguladı. Daha önce tapularının verilmesi için 3 bin 200 TL bedel ödediklerini dile getiren Mustafa Ali Kıraç ise "Biz parsel bazında tapumuzu istiyoruz" dedi. Bir başka hak sahibi Hüseyin Kara, "Yıllar önce bütün varımızı yoğumuzu vererek paramızı yatırdık, makbuzumuzu aldık. Halen oyuna geliyoruz. Bana bir kağıt verdiler, bunun üzerine 'bir imza at ver' diyorlar. Aynen oyuna geliyoruz. Projeyi bilmiyorum. Ben arsa istiyorum" diye konuştu.

İSTEYENE ARSA İSTEYENE DAİRE

Uygulanacak kentsel dönüşüm projesinde 400 metrekare arsası bulunanlara yüzde 40'lık ortaklık payı kesintisinin ardından 240 metrekarelik hissesiz arsa tapusu, 400 metrekareden daha az arsası bulunanlara ise hisseli arsa tapusu verilecek. Arsa tapusu istemeyenler belediyece yaptırılacak 95 metrekarelik toplu konutlardan daire tapusu alabilecek. Arsası üzerinden yol geçen ya da arsası sosyal donatı alanı içinde kalan hak sahiplerine ise arsasına yakın bir yerden hak sahipliği oranında yine arsa tapusu verilebilecek.

PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Mahsuplaşma yoluyla uygulanacak projede, vatandaşın Antalya Belediyesi döneminde yaptığı ödemeler de dikkate alınacak. Yaklaşık 2 yıldır proje üzerinde çalışmalar yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın talebi doğrultusunda projeye son şeklini vererek uygulama aşamasına geçecek. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 2 Mahallede Kentsel Dönüşüm Referandumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement