Antalya'da Norveç Uçağında Yangın - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Norveç Uçağında Yangın

Antalya\'da Norveç Uçağında Yangın

Antalya'da Corendon Havayolları'na ait uçağın kokpitinde çıkan yangın sonucu dumandan etkilenen ve hastanede tedavi gören 25 yolcu, ülkelerine gönderildi.

15.10.2012 14:48  Güncelleme: 14:51

Norveç'e gitmek için Antalya Havalimanı'nda bekleyen Corendon Havayolları'na ait uçağın kokpitinde çıkan yangın sonucu dumandan etkilenen ve hastanede tedavi gören 25 yolcu, ülkelerine gönderildi.

Corendon Havayolları Kurumsal İletişim Sorumlusu Can Dağlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Ekim Pazar günü yerel saat ile 04.00'te Antalya-Trondheim

(Norveç) uçuşunu gerçekleştirmek için hazırlık yapan TC-TJK tescilli Corendon Airlines Türkiye filosundaki Boeing 737-800 tipi uçakta push back'i takiben birinci motor çalıştırıldıktan sonra sebebi henüz anlaşılamayan bir nedenle kokpitte yangın çıktığını belirtti.

Yangının çıkış nedeninin uçağı inceleyecek olan resmi otoritelerin ve Boeing teknik ekibi raporları neticesinde netleşeceğini vurgulayan Dağlıoğlu, uçuşa 3 pilot ve 5 kabin memuru katıldığını ifade etti.

Kaptan pilot Hüseyin Çıldır'ın acil tahliye yapılmasına karar verdiğini ve kabin ekibi tarafından uçakta bulunan 189 yolcu ve bir bebeğin tahliye işleminin başarıyla gerçekleştirildiğini anlatan Dağlıoğlu, şunları kaydetti:

"Uçağın kokpit bölümünde görülen alevlerin ardından kaptan Hüseyin Çıldır, söndürücü ile yangına müdahale etmiş, hemen akabinde kabin ekibine tahliye talimatı vermiştir. Uçağın 90 saniyeden kısa sürede tahliye edilmesinde tahliye kaydıraklarının zamanında açılması, ekibin aldıkları eğitim ve başarılı ekip koordinasyonu önemli rol oynamıştır. 2 yolcunun kanat üstündeki işaretli yerden kaymak yerine atlamaları sonucu ayakları kırılmıştır. Tahliyenin tamamlanmasının ardından ekip ve son olarak da kaptanlar Hüseyin Çıldır ve diğer görevli uçaktan ayrılmışlardır."

Tahliye sırasında üç yolcunun yaralandığını, dumandan rahatsız olan yolcularla toplam 28 kişinin hastaneye sevk edildiğini belirten Dağlıoğlu, dün akşam saatlerinde hastanede kontrolleri tamamlanan 25 yolcunun dinlenmek üzere otellerine transfer edildiklerini ifade etti.

Dağlıoğlu, yolculardan hastaneye götürülenlerin dışında kalanların aynı gün saat 08.00'de Corendon Havayolları'nın TC-TJJ tescilli uçağıyla ülkelerine döndüklerini anımsatarak, hastanede tedavileri tamamlanan 25 yolcunun bugün iki farklı seferle Norveç'e döndüklerini, ayağında kırık olan 2 yolcunun ise hastanede müşahede altında tutulmaya devam ettiğini kaydetti.

-Olayın geçmişi-

Antalya Havalimanı'nda gece saatlerinde Corendon Havayolları'na ait uçak, Norveç'e gitmek üzere yolcuları uçağı almıştı. Uçağın havalanmasından kısa süre önce kokpitte yangın çıkmış, bunun üzerine havalimanı itfaiyesi yangına müdahale etmişti. Oluşan panik nedeniyle ayaklarında kırık oluşan ve dumandan etkilenen bazı yolcular hastanede tedavi altına alınmıştı.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Norveç Uçağında Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement