Antalya'da Şiddetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Şiddetli Yağış

Antalya\'da Şiddetli Yağış

Demre'de etkili olan yağış sonrası oluşan selde ev ve seraları zarar gördü.

23.01.2013 16:00  Güncelleme: 08:12

Demre ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrası oluşan selde ev ve seraları zarar gören vatandaşlar, kendi imkanlarıyla temizlik çalışması yürütüyor.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün özellikle Gürses ve Köşkerler köylerinde etkili olan şiddetli yağışın ilçede son yıllarda yaşanan en yoğun yağış olduğunu söyledi.

Sel nedeniyle ilk belirlemelere göre yaklaşık bin 200 dekar sera arazinin zarar gördüğünü bildiren Karaman, bölgede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Yağış nedeniyle ilçedeki bazı sera, narenciye bahçeleri, evler ve Myra Antik Kenti yanında bulunan Şapel'in su altında kaldığını anlatan Karaman, can kaybı ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Myra ve Andriake Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik ise vatandaşların, bölgenin sit alanı olması nedeniyle sera ve evlerinde tadilat yapamadıkları, bundan dolayı sel bastığı iddialarını değerlendirdi.

Çevik, sel nedeniyle vatandaşların canının yandığını, seralarında, evlerinde büyük zararlar meydana geldiğini belirterek, "Vatandaşlarımızı anlıyorum, ancak ne söylediklerini bilmiyorlar. Altyapı yok, üstyapı var. İşte bu yüzden bu felaketler yaşanıyor" dedi.

Dere yatağında bulunan sera ve evleri su basmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Çevik, 100 yıldır belediyelerin sıkışıklık nedeniyle kanal yapamadığını, suyun akacak yeri olmadığını kaydetti.

Çevik, şöyle konuştu:

"Yüzeysel bir kanal var. Çok büyük bir felaket oldu. Bir altyapı söz konusu değil. Ben Koruma Kurulu başkanıyım. Belediyelerin altyapı isteklerine cevap verdik. Dört yıldır kazıya başladık, çevresi ile düzenleme yaptık. Bakanlık ve belediyenin desteğiyle Şapel'de tek kanalı biz yaptık. Eski ilkellikle su akıyor. Başında ve sonunda çöpler kanalı tıkıyor. Ama altımız boş, üstte yapı yapmaya çalışıyoruz. Üstlere yapı yapmak bir şey değil, altyapı gerekli. Sit alanların kuralları vardır. Vatandaş hala üstyapı yapmak istiyor. Seralarda vatandaş zarar etti, iyi bir şehircilik ve vatandaşa destek lazım. Seralar arasında hiç boşluk yok, su istediği yerden akıyor."

Öte yandan selde ev ve seraları zarar gören vatandaşlar suları kendi imkanlarıyla boşaltmaya başladılar. Selin ev ve seralarında büyük zarara yol açtığını ifade eden vatandaşlar, su basmasının nedeninin bölgenin sit alanı olması gerekçesiyle ev ve seralarında tadilat yapımına izin verilmemesi olduğunu ileri sürdüler.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement