Antalya'nın İki Üniversitesi Ortak Çalışacak - Son Dakika
Güncel

Antalya'nın İki Üniversitesi Ortak Çalışacak

Antalya\'nın İki Üniversitesi Ortak Çalışacak

Akdeniz Üniversitesi ile Uluslararası Antalya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanarak, ortak projeler üretilmesi konusunda güç birliği oluşturuldu.

18.12.2012 12:23

Akdeniz Üniversitesi ile Uluslararası Antalya Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanarak, ortak projeler üretilmesi konusunda güç birliği oluşturuldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe arasında imzalanacak işbirliği protokolü için Senato Toplantı Salonu'nda tören düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Kurtcephe, toplantıda yaptığı konuşmada, iki üniversite arasında güzel bir işbirliğine imza attıklarını söyledi. Antalya'nın dünyada ve Türkiye'de marka olan bir kent olduğunu vurgulayan Kurtcephe, Antalya'yı üniversiteler kenti yapmayı arzuladıklarını bildirdi.

Bu doğrultuda Antalya'daki diğer üniversitelerle işbirliği çalışmaları başlattıklarını anlatan Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi kendisine eşlik edecek, işbirliği yapacak, bu milletle el ele vererek bilim kervanı oluşturacak yeni arkadaşlar arayışında. Bu kapsamda ortak projeleri hayata geçirmek için Uluslararası Antalya Üniversitesi ile güç birliği protokolünü imzalıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin 30 yıllık birikime ve tecrübeye sahip olduğunu dile getiren Kurtcephe, bu birikimi yeni üniversitelerle paylaşarak, geleceğe yönelik ufuk yaratmayı amaçladıklarını bildirdi. Bu hedefe koşar adımlarla ilerlediklerini ifade eden Kurtcephe, anlaşma ile Akdeniz Üniversitesi'nin tüm imkanlarının Uluslararası Antalya Üniversitesi için seferber olacağını söyledi.

Ortak işbirliği kapsamında Uluslararası Antalya Üniversitesi ile karşılıklı öğretim üyesi transferi yapılacağını, laboratuvar ortamlarının kullanılacağını, ortak projeler geliştirileceğini, sportif alanda beraber hareket edilebileceğini, tesislerin ortak kullanılacağını kaydeden Kurtcephe, "Kısacası her alanda işbirliği yapacağız ve tek vücut olacağız" diye konuştu.

-"Birlikte koşmayı hedefliyoruz"-

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe de genç ve dinamik bir üniversite olarak bu yıl eğitim öğretime başladıklarını hatırlattı.

Yaklaşık 30 yıllık geçmişi olan ve Türkiye'de, dünyada kendisinden söz ettiren bir üniversite ile güç birliği oluşturarak Türkiye'de güzel bir model olduklarını dile getiren Göktepe, "Birikimimizi ortak zeminde verimli hale getirerek, koşmayı hedefliyoruz. Antalya'yı eğitim turizminde eğitimin merkezi haline getirmek için çalışacağız" diye konuştu.

Üniversitenin yabancı öğrenciler açısından tercih edilen bir üniversite olduğunu vurgulayan Göktepe, Türkiye üniversitelerinde yabancı öğrenci ortalamasının yüzde 2,5 iken, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde bu oranın yüzde 35 olduğunu, geniş coğrafyadan öğrenci aldıklarını kaydetti.

Bir gazetecinin Uluslararası Antalya Üniversitesi kapsamında sağlık alanında hastane yapma projesinin olup olmadığını sorması üzerine Prof. Dr. Göktepe, henüz yeni kurulan bir üniversite olduklarını, bu projenin orta vadedeki hedefleri arasında yer aldığını bildirdi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'nın İki Üniversitesi Ortak Çalışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement