Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa Açıklaması

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa Açıklaması

"23 Haziran'da yapılan genel seçimler, ülkenin ekonomik performansını olumsuz yönde etkilemedi. Bölge ülkelerine kıyasla, Arnavutluk ekonomisi artış kaydetti''

10.07.2013 16:34

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, "23 Haziran'da yapılan genel seçimler, ülkenin ekonomik performansını olumsuz yönde etkilemedi. Bölge ülkelerine kıyasla, Arnavutluk ekonomisi artış kaydetti" dedi.

Arnavutluk'ta, 23 Haziran'da yapılan genel seçimleri kaybeden, ancak yasal sürenin dolacağı Eylül ayına kadar başbakanlık görevini yürüten Berişa, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, genel seçimlere rağmen ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmediğini ve Arnavutluk'un iyi bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi.

Berişa, "23 Haziran'da yapılan genel seçimler, ülkenin ekonomik performansını olumsuz yönde etkilemedi. Bölge ülkelerine kıyasla, Arnavutluk ekonomisi artış kaydetti. Yılın ilk 6 aylık döneminde, ekonomimizde yüzde 1,7 oranında artış gözlemlenirken, ülkedeki işsizlik oranı, yüzde 12,8 olarak belirlendi" ifadelerini kullandı.

İşsizlik oranları ele alındığında, Arnavutluk'un, bölgedeki diğer ülkelerden daha iyi bir seviyede olduğunu kaydeden Berişa, Makedonya ve Hırvatistan'daki işsizlik oranlarının Arnavutluk'a oranla çok daha yüksek olduğuna işaret etti.

Arnavutluk ekonomisinin istikrarlı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Berişa, "Eylül ayından itibaren görevi devralacak yeni hükümet, istikrarlı bir ekonomi devralacak" diye konuştu. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement