Arnavutluk'ta Ordunun Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'ta Ordunun Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü

Arnavutluk\'ta Ordunun Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, ülkesinin NATO'nun "en iyi küçük ordusuna" sahip olması gerektiğini söyledi.

05.12.2012 14:38

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, ülkesinin NATO'nun "en iyi küçük ordusuna" sahip olması gerektiğini söyledi.

Silahlı kuvvetlerin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla başkent Tiran'da tören düzenlendi. Eğitim ve Tatbikat Komutanlığı'ndaki törene, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Başbakan Sali Berişa, Savunma Bakanı Arben İmami, Genelkurmay Başkanı Cemal Gyunkşi, üst düzey komutanlar ve diğer yetkililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Nişani törende, Arnavutluk ordusuna, "ulusun onuru" adlı madalya takdim etti.

Buyar Nişani, törende yaptığı konuşmada, "Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri, bağımsızlığın korunmasında tarihsel role sahiptir. Silahlı kuvvetlerin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, bugüne kadar yapılanlara ve önümüzdeki yola bakmamız gerekiyor. Bugün Arnavutluk, NATO'nun en iyi küçük ordusunu kurmalıdır" dedi.

Başbakan Sali Berişa da "Arnavutluk, Kosova, Afganistan ve nerede bulunursa bulunsun tüm Arnavut askerlerini selamlıyorum. Arnavutluk ordusunun 100. yılını kutlayan tüm Arnavutlar'ı selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Arben İmami de Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'nin köklü bir değişim yaşadığını ifade ederek, "Biz, silahlı kuvvetlerimizi tamamen geliştirmeyi başardık. Avroatlantik bir ordu kurduk. Eski mühimmatı ve envanter fazlası silahları yok ettik. Bugün Arnavutluk daha güvenilir bir ülkedir. Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan asker ve subaylar, daha iyi şekilde eğitilmiş kadrolardır" diye konuştu.

Arnavutluk Genelkurmayı Başkanı Cemal Gyunkşi de Arnavutluk ordusunun, askeri gelenek ve değerlerini koruyarak geliştiğini söyledi. Gyunkşi, "Bugün Silahlı Kuvvetlerimizin 100. yıl dönümü. Elbette ki bu 100 yıllık dönemde zorluklar da yaşadık. Silahlı Kuvvetlere bu dönemde katkıda bulunan herkesi saygıyla anıyoruz" dedi.

Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları sırasında, başkent Tiran'daki Eğitim ve Tatbikat Komutanlığı'nda askeri geçit töreni düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Silahlı Kuvvetler Tarih Müzesi de açıldı.

Muhabir: Tiran-Zlatan Kapiç

Yayıncı: Serkan Fidan - TİRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'ta Ordunun Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement