Arnavutluk'ta Seçim Galibi Belirsizliği - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'ta Seçim Galibi Belirsizliği

Arnavutluk\'ta Seçim Galibi Belirsizliği

Exit POLL ENSTİTÜSÜ.Arnavutluk'un AB'ye üye olması yolunda büyük önem taşıyan genel seçimlerin galibi belirsiz.

24.06.2013 10:48

Exit POLL ENSTİTÜSÜ: SALİ BERİŞA SEÇİM GALİBİ

Arnavutluk'un AB'ye üye olması yolunda büyük önem taşıyan genel seçimlerin galibi belirsiz... Merkez Seçim Komisyonu sandıkların kapanmasından sonra herhangi bir açıklamada bulunmazken, hem Demokratik Parti Başkanı Sali Berişa hem de Sosyalist Parti Başkanı Edi Rama galibiyetlerini ilan ettiler. Saat 19 sıralarında, sandıkların kapanmasından hemen sonra açıklamada bulunan Edi Rama, parlamentodaki 140 sandalyeden en az 80'ini kazandıklarını söyledi. Rama bu zaferle Arnavutluk için AB kapılarının açıldığını ifade etti. Edi Rama'dan 30 dakika sonra Demokratik Parti merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Sali Berişa da bir kez daha genel seçimleri kazandıklarını iddia etti.

EXİT POLL ENSTİTÜSÜ: SALİ BERİŞA SEÇİM GALİBİ

İki lider de seçimleri kazandıklarını iddia ederken seçim sonuçlarıyla ilgili bir diğer açıklama da Exit Poll araştırma enstitüsünden geldi. Exit Poll'a göre Sali Berişa'nın başında bulunduğu 'İş, Refah ve Entegrasyon' koalisyonu oyların yüzde 48'ini, Edi Rama'nın başında bulunduğu Sosyalist Parti (SP) liderliğinde oluşturulan ve 40 siyasi partinin katıldığı 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' isimli sol koalisyon ise oyların yüzde 46'sını kazandı. Merkez Seçim Komisyonun açıklaması da büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor. Arnavutluk medyası ise seçim sonuçlarıyla ilgili bilgi alma konusunda büyük bir kaosun yaşandığını belirttiler.

SON OY SAYILINCAYA KADAR GÜVENLİK GÖREVLİLERİ GÖREV BAŞINDA BULUNACAK

Arnavutluk İçişleri Bakanlığı, herhangi bir olayın yaşanmaması için Tiran'daki Merkez Seçim Komisyonu ve diğer devlet kurumlarının son oy sayılıncaya Arnavutluk Silahlı Kuvvetleri tarafından korunacağını duyurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'ta Seçim Galibi Belirsizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement