Artan, Tiyatrolar Günü Mesajı Yayımladı - Son Dakika
Güncel

Artan, Tiyatrolar Günü Mesajı Yayımladı

Artan, Tiyatrolar Günü Mesajı Yayımladı

Bingöl Tiyatro Derneği Başkanı Mustafa Artan, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

28.03.2016 18:21

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Bingöl Tiyatro Derneği Başkanı Mustafa Artan, "Türk Tiyatrosu sahne emektarlarının ve yüzünü sahneye dönüp hayata bakan tüm tiyatro severlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Bingöl Tiyatro Derneği üyeleri olmak üzere, tiyatroya gönül veren tüm oyuncuları kutlayan Artan, "Hayatın içinden bir sanat dalı olan tiyatronun gelişmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocularımızın, Türk Tiyatrosu sahne emektarlarının ve yüzünü sahneye dönüp hayata bakan tüm tiyatro severlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum" dedi.


27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda tiyatroyu sanatın en anlamlı dallarından biri olarak nitelendiren Bingöl Tiyatro Derneği Başkanı Artan, "Bilindiği üzere yaşamın bir parçası, güzel sanatların en ilgi çekici kollarından olan ve insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bulunan tiyatro, bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan biridir.Yüzyıllardır Anadolu insanının değer verdiği sanat dallarının başında gelen Türk Tiyatrosu da orta oyunlarıyla, meddahlarıyla, kukla oyunlarıyla zenginleşmiş, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmakta önemli görevler üstlenmiştir. Halkımızın kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde bir eğitim aracı olan Tiyatro, insana ve topluma ait her şeyi, acıyı, umudu, sevinci anlatabilen ve bu nedenle de evrenselliği içinde en çok barındıran sanat dallarından birisi olmuştur. Bu anlamda Bingöl Tiyatro Derneği olarak bizler de özellikle Dernek Tiyatromuz'un değerli oyuncularıyla şehrimize tiyatroyu sevdirmeye, tiyatro sanatıyla halkımıza ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda başta Tiyatro Topluluğumuz'un Genel Sanat Yönetmeni Akif Demir ve değerli üyeleri olmak üzere tiyatronun varlığını sürdürmesine katkıda bulunan değerli tiyatro sanatçılarının Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyor, sahnelerin ışıkları hiç sönmesin diyerek saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Artan, Tiyatrolar Günü Mesajı Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement