Aşık Paşa Sempozyumu 1-2 Kasım'da Kırşehir'de Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Aşık Paşa Sempozyumu 1-2 Kasım'da Kırşehir'de Yapılacak

Aşık Paşa Sempozyumu 1-2 Kasım\'da Kırşehir\'de Yapılacak

"Aşık Paşa ve Anadolu'da Türk Yazı Dilinin Oluşumu Sempozyumu" adlı program ile ilgili olarak Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

31.10.2013 13:38  Güncelleme: 13:36

Kırşehir'de 1-2 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan, "Aşık Paşa ve Anadolu'da Türk Yazı Dilinin Oluşumu Sempozyumu" adlı program ile ilgili olarak Vali Özdemir Çakacak başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Türkçe' nin 13. ve 14. yy' larda Anadolu'da yeniden dirilişinin en önemli öncülerinden olan Kırşehirli Aşık Paşa ve Türk Yazı Dilinin Anadolu'da kuruluşu hakkında açıklama yapan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Sempozyumun Valiliğimizin koordinatörlüğünde, Türk Dil Kurumu, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi, Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği (KIYŞAD) işbirliği ile düzenleneceğini söyledi.

Aşık Paşa'nın tanınması ve Türkçe'deki öneminin ortaya konulması amacıyla Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde yapılacak olan Sempozyumun, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Mustafa İsen'in himayesinde yürütüleceğini belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak "Sempozyuma, ülkemizin 23 farklı üniversitesinden 28'i profesör olmak üzere 35 seçkin bilim adamı iştirak edecektir." dedi.

Ayrıca Sayın Valimiz, Anadolu Alperenlerine beşiklik eden ilimizin, Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecinde büyük bir role sahip olduğunu vurgulayarak, geçtiğimiz eylül ayında yapılan 26. Ahilik Haftası kutlamalarının, Sayın Başbakanımızın, Değerli Bakanlarımızın teşrifleri ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çabasıyla son derece güzel bir organizasyonla gerçekleştirildiğini belirtti.

Aşık Paşa ve Anadolu'da Türk Yazı Dilinin Oluşumu Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal da yaptığı açıklamasında, Aşık Paşa'nın ilk büyük eseri olan Garipname'nin öneminden bahsederek, sempozyumun seçkin bilim adamlarının katılımıyla adeta bir Türkoloji Kurultayı şeklinde olacağını ifade etti.

Sempozyum, 1 Kasım 2013 Cuma günü saat 09.00'da Aşık Paşa Türbesi'ni ziyaretle başlayacağını belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Türk Dili'ne gönül veren tüm halkımızı sempozyuma davet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşık Paşa Sempozyumu 1-2 Kasım'da Kırşehir'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement