Atatürk İçin Kurban Kesip Mevlit Okutuyorlar - Son Dakika
Güncel

Atatürk İçin Kurban Kesip Mevlit Okutuyorlar

Atatürk İçin Kurban Kesip Mevlit Okutuyorlar

Hatay'ın İskenderun'da İlçesi'nde Taze Ailesi, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde her yıl kurban kesip Mevlit okuyor.

10.11.2013 16:49

Hatay'ın İskenderun'da İlçesi'nde Taze Ailesi, Atatürk'ün ölüm yıldönümünde her yıl kurban kesip Mevlit okuyor.Okan Taze, 6 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ü rüyasında gördü ve rüyasında ona 'seni darlıktan kurtaracağım' dedi. Rüyadan bir süre sonra darlıktan kurtulunca 'dana keseceğim' şeklinde adak adayan Okan Taze, her yıl Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da kurban kesip Atatürk'ün ruhu için Mevlit okutuyor.

Okan'ın bu yıl kentte olmaması nedeniyle adağını ailesi yerine getirdi. Baba Galip Taze, bu yıl Atatürk'ün ruhuna altıncı adağını yaptıklarını belirterek, Oğlum Okan Atatürk konusunda yanlış bilgilendirilmişti. Sonra dara düştüğü zaman Atatürk rüyasında geldi. Kendisine göründü.Kendisine bu darlıktan seni kurtaracağım demesi üzerine oğlum darlıktan da kurtulunca her sene dana keseceği sözünü verdi. O günden bugüne beş yıldır her sene dana kesiliyor. Bu yılda altıncısı kesiliyor. Atatürk'ün ölüm yıldönümünde mevlit okutuyor eş dost köylüyü davet ediyoruz. Köy halkı geliyor o gün dualar ediliyor. Oğlum burada değil bana 'babası olarak adağı yapacaksın' dedi bende 'Atatürk'ü madem çok seviyorsun yapacağım' dedim şeklinde konuştu.

İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Gezgin ise, yöre insanının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü çok sevdiğini, evlerinde anne ve babalarının resimlerinin yanında Atatürk'ün resmini de astıklarını söyledi.

Büyükdere Muhtarı Hüseyin Cirdi ise, Her yıl 9 Kasım akşamı başlayan ve 10 Kasımda devam eden Mustafa kemal Atatürk'ün ruhuna mevlit okutulup köylü vatandaşlar toplanarak dualar ederler dedi.

Okan Taze'nin eşi Ceylan ise Atatürk'ün ruhuna her sene dana kestiklerini ifade ederek eşinin yanında olmadığını ama adağını yerine getirdiklerini söyledi.

Yörenin kanaat önderlerinden Muhammet Aslan ise dananın başında dua etti. Aslan, Bu aksam burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz ruhuna ithafen on kasım münasebetiyle burada bulunmaktayız. Ulu önderin aziz ruhuna ithafen kurbanımızı kesiyoruz.Fakire fukaraya yetime dula ihtiyaç sahihlerine ulaştırmak üzere ulu önderin aziz ruhuna kesilecektir. Kader mahkumu olan bir kardeşimiz aramızda olmayan şuan cezaevinde olan Cumhuriyet aşkıyla, Atatürk aşkıyla,vatan, bayrak aşkıyla dolu olan bir kardeşimizin hayratıdır şeklinde konuştuktan sonra dua etti.Taze Ailesi ayrıca, eve büyük Türk Bayrağı ile Atatürk posteri astı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk İçin Kurban Kesip Mevlit Okutuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement