AÜ'de Akademik Tören - Son Dakika
Güncel

AÜ'de Akademik Tören

AÜ\'de Akademik Tören

Bazı Öğretim Üyelerine Binişlerini, Eşleri, Çocukları ve Aileri Giydirdi.

29.12.2010 14:35

Bazı öğretim üyelerine binişlerini, eşleri, çocukları ve aileri giydirdi.

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ), 2010 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğeretim üyeleri için 'Akademik Tören' düzenledi. Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen törenin açılış konumasını yapan AÜ Rektörü İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi'nin rekabetin kızıştığı bilim dünyasında her geçen gün gücüne güç katarak bilimsel yarışını Türk milleti adına sürdürdüğünü söyledi.

Bugün 15'e ulaşan fakülte sayısıyla AÜ'nün Türkiye'nin gözbebeği üniversitelerinden biri haline geldiğini belirten Prof. Dr. Kurtcephe, üniversitenin hedefini gelecek 1-2 yıl içinde dünyanın saygın ilk 500 üniversitesi arasına girmek olarak ortaya koydu. Prof.Dr. Kurtcephe, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) yaptığı bir araştırmaya göre Akdeniz Üniversitesi'nin dünyanın 906, Türkiye'nin 14'üncü büyük üniversitesi olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasının sonunda unvan alan akademisyenlere seslenen Rektör Kurtcephe, "Biliniz ki sizler özel insanlarsınız. Sizin değerinizi, kıymetinizi takdir eden bir toplum diğerlerine karşı yarışta üstünlük sağlayacaktır. Biz akıl ve bilimle yolumuza devam ediyoruz. Bunun için büyük düşünüp, kendinize güvenin. Büyük işler peşinde Akdeniz Üniversitesi'ni başarıdan başarıya koşturabiliriz. İşte o zaman gerçek anlamda bilim dünyasının yıldızı oluruz" diye konuştu.

ÖDÜL TÖRENİ

Akdeniz Üniversitesi'nde 53 profesör, 51 doçent ve 56 yardımcı doçentin biniş giydiği Akademik Tören, Bilim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcı Prof. Dr. Meral Gültekin'in Bilim, Hizmet ve Teşvik ödülleri ile Özel Hizmet Ödülü'ne layık görülen öğretim görevlerini açıklamasıyla devam etti. AÜ 2010 'Bilim Ödülü'ne Doç. Dr. Ömer Civalek layık görülürken, 'Hizmet Ödülü' Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Demir'e verildi. Sağlık, sosyal ve mühendislik bilimleri alanında verilen 'Teşvik Ödülleri' ise Prof.Dr. Akın Aksu, Yrd.Doç.Dr. Ercan Mıhçı, Yrd.Doç.Dr. Hüseyin Çetin'in oldu. Askerde bulunduğu için ödül törenine katılamayan Yrd.Doç.Dr. Çetin'in yerine ödülü eşi Özge Tufan Çelik aldı. 'Özel Hizmet Ödülü' ise Türkiye'de ilk defa iki kol nakli birden yapan Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ömer Özkan'a verildi.

EMEKTARLAR UNUTULMADI

Törende üniversiteden emekli olan 14 öğretim üyesine de teşekkür plaketi verildi. 14 öğretim üyesi adına Prof.Dr. Yaşar Uçar, Prof.Dr. Gülsen Öner, Prof.Dr. Ümit Karayalçın, Prof.Dr. Mevlüt Asar plaket aldı. Eski AÜ Rektörü Uçar, "Gelenekler devam ediyor, devam ettiği müddetçe ünuiversite çok daha güzel yerlere gelecek" dedi. Tören, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Antalya DevLet Konservatuarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve dans gösterisiyle devam etti.

AİLELERİYLE GELDİLER

Müzik dinletisinin ardından Akademik Tören'de unvan alan, unvan yükselten 160 öğretim üyesi tek tek sahneye çağrılarak binişlerini giydi. Bazı öğretim üyelerine binişlerini eşleri, çocukları ve aileri giydirdi. AÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Sema Akman'a profesörlük binişini eşi Halil Akman giydirirken, yine aynı fakülteden Levent Dönmez'e profesörlük binişini eşi Aydan Dönmez ve oğlu Deniz Dönmez birlikte giydirdi.

Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Tayup Şimşek ise sahneye kızı Sürel Berceste ve oğlu Mertay Karahan'la birlikte geldi. Prof. Dr. Şimşek'in profesörlük binişinin her iki tarafından çocukları tuttu. Tıp Faükültesi'nde profesörlüğü yükselen bir diğer isim İnci Süleymanlar'a binişi ise üç profesör birlikte giydirdi. Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Merkezi Müdürü eşi Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, eski AÜ Rektörü Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu ve Prof. Dr. Fahri Işıtan, tören için sahneye geldi.

Prof. Dr. İnci Süleymanlar binişinin üç profesörün elinden aldı. Prof.Dr. Can Çevikol'a binişini giydirmek içinse sahneye Çevikol ailesinin üç kuşağı çıktı. Prof.Dr. Çevikol'un babası Muzaffer Çevikol ve oğlu Yiğit Can Aker Çevikol, yani dede- torun biniş giydirdi. Binişini giyen Prof. Dr. Çevikol, babasının elini öptü. Akdeniz Üniversitesi'nde tören unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğeretim üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AÜ'de Akademik Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement