Avcıların Vurduğu Dağ Keçisi Tedavi Altında - Son Dakika
Güncel

Avcıların Vurduğu Dağ Keçisi Tedavi Altında

Avcıların Vurduğu Dağ Keçisi Tedavi Altında

Artvin'de avcılar tarafından kafasından vurulan dağ keçisi, KAÜ Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nde tedavi altına alındı

18.11.2013 13:31

Artvin'de avcılar tarafından kafasından vurulan dağ keçisi, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi'nde tedavi ediliyor.

Artvin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından, Kars Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü'ne getirilen ve nesli tükenmekte olan dağ keçisi, tedavi edilmesi için KAÜ'nün yaban hayatı merkezine teslim edildi.

Kafasının arka kısmına mermi giren 1-3 yaş aralığındaki dişi dağ keçisinin iki gözünde kısmi görme kaybı, düşmeye bağlı da çenesinde kırık olduğu öğrenildi.

Ekibiyle dağ keçisinin tedavisine devam eden KAÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Kılıç, dağ keçisinin avcılar tarafından bilinçsiz şekilde vurulduğunu ifade ederek, kendilerine ağır yaralı getirilen keçiye kurşunun boyun ve kafayı birleştiren noktadan girdiğini tespit ettiklerini söyledi.

Kurşunun keçinin göz ve kulağına ciddi zarar verdiğine ve keçinin sağlık durumunun iyiye gittiğine değinen Kılıç, "Getirildiği ilk ana göre değerlendirecek olursak son derece iyi yoldayız. Kurşun adres sormaz. Kurşunun girdiği her noktada hasar meydana gelir. Muhtemelen orta kulağa yakın bir noktadan geçtiği için hayvanın denge merkezini de yönlendiren siniri etkilediğinden dolayı hayvan kafasını sağlam olan tarafına tutarak öyle yürümeye çalışıyor" dedi.

Kılıç, çenesi kırık olduğu için dağ keçisini başlangıçta sıvı gıdalar ve serumla beslediklerini belirterek, "Şimdi yavaş yavaş yumuşak suyla ıslattığımız kuzu yemine geçmiş biliniyoruz. Tam rehabilite ettikten sonra doğaya bırakmanın daha doğru olduğuna inanıyorum" diye konuştu. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avcıların Vurduğu Dağ Keçisi Tedavi Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement