Bağcılar'da 15 Bin Kişi Çanakkale Ruhunu Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da 15 Bin Kişi Çanakkale Ruhunu Yaşıyor

Bağcılar\'da 15 Bin Kişi Çanakkale Ruhunu Yaşıyor

Bağcılar Belediyesi, ilçe halkına Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatmak için toplamda 15 bin kişiyi Çanakkale’ye götürüyor.

27.05.2014 13:54

Bağcılar Belediyesi, ilçe halkına Çanakkale Zaferi ruhunu yaşatmak için toplamda 15 bin kişiyi Çanakkale'ye götürüyor. Vatandaşlar her gün şehitlikler, anıtlar ve savaşın geçtiği yerleri ziyaret ediyor.

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale Zaferinin yaşandığı yerlere ziyaretlerini sürdürüyor. Her gün 5 otobüsle Çanakkale'ye giderek zaferin ruhunu yaşayan vatandaşlar,

Kur-an'ı Kerim okuyor, dua ediyor. Hafta içi okullar, hafta sonu da her gün 225 Bağcılarlının gittiği gezilerde, ilk olarak 57. Alay ve Conkbayırı şehitliklerine ardından Seyid Onbaşı Şehitliği'ni ziyaret ediliyor. Şahindere Şehitliği ve Çanakkale Anıtı ziyaretlerinde de savaşın en şiddetli anları anlatılıyor. Ziyaret, savaş sırasında mehmetçiklerle, ittifak kuvvetlerinin kullandığı askeri malzemelerin sergilendiği Seddülbahir Müze Gezisi'nin ardından Yahya Çavuş Şehitliği'nde son buluyor.

Ziyaretçilerden Bağcılar İlkokulu öğrencisi Gizem Er, Helin Erdoğan ve Çağla Nur Çelik, Çanakkale ruhunu yeniden yaşadıklarını söyledi. Şehitler için dua ettiklerini ve onları hayırla yad ettiklerini anlatan öğrenciler, "Ders kitaplarından okuduğumuz Çanakkale Zaferi'nin önemini daha iyi anlıyoruz. Tarihin yeniden yazıldığına burada şahit olduk" diyerek duygularını dile getirdiler. Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu öğrencisi Emre Ergavan, Berat Erkul, Büşra Öztürk ile Üsküp İlkokulu öğrencisi Nedim Öztürk, şehitlikleri ziyaret ettikleri vakit vatan sevgisinin ne anlama geldiğini daha iyi anladıklarını belirttiler.

"ÇANAKKALE GAZİSİ İLE DEDELERİMİN ANLATTIKLARINI YAŞAMIŞ GİBİYİM"

Mehmetçiklere minnet borcunu ödemeye çalıştıklarını belirten ilçe sakini Nedim Öztürk (60) de ilk kez geldiği Çanakkale'deki şehitlikleri ve anıtları ziyaret ettikleri için mutlu olduklarını söyledi. İki dedesinin Çanakkale gazisi olduğunu belirten Hatice Öztürk (53) ise "Benim iki dedem de Çanakkale gazisiydi. Bize yaşadıklarını anlatırdı. Yalnızca dinlemekle yetinirdik. Kendimi onun yaşadıklarını yeniden yaşamış gibi hissettim. Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı'ya bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz. Şehitlerimize minnet borcumuzu ödeme çalışıyoruz" dedi.

Nisan ayında başlayıp haziran ayına kadar devam edecek program kapsamında bu yıl 15 bin ilçe sakini Çanakkale'yi görmüş olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da 15 Bin Kişi Çanakkale Ruhunu Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement