Bağımsız Milletvekili Kürkcü: Hakim Görüş Bu - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Milletvekili Kürkcü: Hakim Görüş Bu

Bağımsız Milletvekili Kürkcü: Hakim Görüş Bu

Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, BDP'nin genel seçimlere HDP çatısı altında girme konusunda, BDP'nin karar vereceğini vurgulayarak, hakim görüşün birleşme olduğunu fakat bu karar için erken olduğunu söyledi.23 Ekim'de BDP'den...

25.10.2013 09:03

Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, BDP'nin genel seçimlere HDP çatısı altında girme konusunda, BDP'nin karar vereceğini vurgulayarak, hakim görüşün birleşme olduğunu fakat bu karar için erken olduğunu söyledi.

23 Ekim'de BDP'den istifa ederek HDP'ye geçeceğini açıklayan Kürkcü, HDP Genel Başkanı Yavuz Önen'in "BDP, HDP çatısı altında genel seçimlere girecek" sözlerini ANKA muhabirine değerlendirdi. Kürkcü, Önen'in yaptığı açıklamaları "tarihsel hedef" olarak nitelendirdi. Bu konuyu konuşmak için erken olduğunu belirten Kürkcü, "BDP'nin kurullarında bunu karara bağlaması lazım. Yerel seçim sonuçlarının görülmesi lazım, gidişatı görmemiz lazım. Perspektifin bu olduğunu söyleyebiliriz ancak, her şeyden önce BDP'nin kararına bağlı. Bunun için biz karar veremeyiz. BDP bağımsız bir parti" dedi.

Yerel seçimlerde BDP'nin 21 ilde, HDP'nin ise 60 ilde aday göstereceğini hatırlatan Kürkcü, "Tek parti olarak giremiyor olmamızın da en önemli nedeni, karşılıklı (batıda ve doğuda) hazırlıklarımızın bitmemiş olması dolayısıyladır. Bu ikiliği önümüzdeki dönemde gidereceğiz" şeklinde konuştu. Önen'in söylediklerinin doğru olduğunu belirten Kürkcü, bu işlemin ise bir süreç olduğunu anlattı.

BDP'den birleşme kararına ilişkin tepkiler için ise "tek görüş olması düşünülemez" diyen Kürkcü, "Hakim görüş yani, BDP'ye yön veren irade bu konuda kararlı gözüküyor. Biz de bu kararlığa ayak uyduruyoruz" ifadelerini kullandı.

-CHP'Lİ BAZI VEKİLLERİN HDP'YE GEÇECEĞİ İDDİASI-

CHP'den bazı vekillerin de partisinden istifa ederek HDP'ye katılacağına yönelik iddiaları da değerlendiren Kürkcü, "Ben da bunu bir gazete haberinden öğrendim. Ben böyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Bunu biz yapmadık. Bizim böyle bir girişimimiz olmadı. Bizden de, CHP'den arkadaşların bunu gizlemek istediklerini sanmam. Böyle bir durum bence yok. Yanlış bir duyum" şeklinde konuştu.

Kendilerinin CHP'li hiçbir vekille herhangi bir teklifte bulunmadıklarının altını çizen Kürkcü, "HDP'nin bizden de başka mekanizmaları varsa Benim bildiğim yok, altı da bir üstü de bir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağımsız Milletvekili Kürkcü: Hakim Görüş Bu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement