Bakan Avcı: Çocuğunu Özel Okula Gönderen Velilere Maddi Destek Vereceğiz - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı: Çocuğunu Özel Okula Gönderen Velilere Maddi Destek Vereceğiz

Bakan Avcı: Çocuğunu Özel Okula Gönderen Velilere Maddi Destek Vereceğiz

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel öğretim sisteminin hızla geliştiğini ve dünyayla rekabet edebilecek güce kavuştuğunu hep birlikte göreceklerini vurgulayarak, "Geçtiğimiz hafta TBMM´ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

12.02.2014 16:54

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel öğretim sisteminin hızla geliştiğini ve dünyayla rekabet edebilecek güce kavuştuğunu hep birlikte göreceklerini vurgulayarak, "Geçtiğimiz hafta TBMM´ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

MEB'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir günlük Samsun temasları kapsamında Valilik ziyaretinin ardından Samsun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Sportif Yetenek Taraması Projesi" tanıtım programına katıldı.

Eski Yaşar Doğu Spor Salonu´nda konuşan Bakan Avcı, Bakanlık olarak üstün yetenekli ve üstün zekalı tabirlerini kullanmamaya çalıştıklarını belirterek, "Daha çok özel yetenekli deyimini tercih ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki her çocuğun kendine özgü bir yeteneği vardır. Sizin de öyle. Nasıl zihinsel yeteneklerimiz birbirinden farklıysa, bedensel yeteneklerimiz de birbirinden farklı. İşte Samsun Valiliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu bu program, sizin gerçek yeteneklerinizin hangi alanda olduğunu önce kendinizin sonra da bizim keşfetmemizi sağlıyor" açıklamasında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve diğer protokol üyeleriyle birlikte projenin açılış kurdelesini kesen Bakan Avcı, daha sonra salondaki öğrencilerle sohbet etti.

-ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ´NDE ÜÇ AÇILIŞ TÖRENİ-

Bakan Avcı, Bakan Kılıç ile birlikte Sportif Yetenek Taraması Projesi'nin tanıtım programının ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı'nın kurucu üyelerinden biri olan ADEKA İlaç AŞ tarafından yaptırılan OMÜ ADEKA Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katıldı.

Hükümetin, özel okulların eğitim sistemindeki payını artırmaya yönelik bir politika izlediğini belirten Bakan Avcı, "İnşallah önümüzdeki yıllarda özel öğretim sistemimizin hızla geliştiğini ve dünyayla rekabet edebilecek güce kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz. Geçtiğimiz hafta TBMM´ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca özel okul yatırımcılarına çeşitli teşvikler sağlanması için yürüttüğümüz çalışmalar da son aşamasına geldi. Bu sayede hem özel okulların kapasitesini kullanmak suretiyle yeni yatırımlarımızı azaltmak; hem de bu yatırımlardan tasarruf ettiğimiz parayla, devlet okullarımızda daha nitelikli eğitim vermek mümkün hale gelecek" diye konuştu.

-BAKAN AVCI VE BAKAN KILIÇ EĞİTİM KAMPÜSÜNÜN AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİ-

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve Bakan Kılıç, eğitim kampüsünün açılış kurdelesini kesti. Törende Bakan Avcı, ADEKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpacıoğlu´na da bir plaket verdi.

Bakan Avcı ve Bakan Kılıç daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi´nin Kurupelit Kampüsü´ndeki Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi´nin açılışını gerçekleştirdi. Programda, Altınkum Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin açılmasına katkıda bulunan Altınkum Kalkındırma Derneği Başkanı Nafiz Kaya ve İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt´a plaket verildi.

Törenlere, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin Akan da katıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı: Çocuğunu Özel Okula Gönderen Velilere Maddi Destek Vereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement